Etimesgut Belediyesi Ramazan'da her gün 3 bin kişiye iftar verecek

Ramazan hazırlıklarını tamamlayan Etimesgut Belediyesi, her gün 3 bin kişiye iftar verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan nedeniyle halk ekmek fabrikasının pide üretimi yapacağı ilçede, toplumun tüm kesimlerinin katılacağı iftar programları düzenlenecek. Ramazan ve bayramda gıda ve giyim yardımlarına ağırlık vermeyi planlayan belediye, zabıta ekipleriyle sağlıklı gıda için denetimlerini artıracak.

Etimesgut Belediyesi vatandaşların Ramazan ayını huzur içinde, dolu dolu geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklar kapsamında belediye hizmet binası yanına 2 bin kişilik iftar çadırı kuruldu. İftar çadırında her gün 3 çeşit iftarlık verilecek. Belediye aşevi de Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi, engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlara yönelik 3 çeşit sıcak yemek servisi yapacak. Aşevinden bin kişi yararlanacak. Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine iftar yemeği servisi yapılacak. Aşevinden yararlanan diğer ihtiyaç sahipleri ise ilçe genelindeki 7 dağıtım noktasından sefer taslarıyla yemeklerini alabilecek.

Etimesgut Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası da Ramazan ayı boyunca geleneksel Ramazan pidesi çıkaracak. 300 gramlık pideler yine geçen yılki fiyatı olan 75 kuruştan satışa sunulacak. Vatandaşlar, pidelerini iftar saatine yakın zaman diliminde büfelerden sıcak sıcak alabilecek. Ramazan boyunca zabıta ekipleri, denetimlerini artıracak. Özellikle iftar ve sahurluk gıda malzemesi üretimi ve satışı yapan noktalar düzenli olarak denetlenecek. Tatlı ve şekerleme imalathanelerindeki üretim şartlarının sağlıklı olup olmadığı tespit edilerek, gerekli önlemler alınacak.

Belediye, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunacak. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gıda paketleri ulaştırılacak. Şefkateli Çarşısı da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına giyim yardımında bulunacak.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ramazan ayı boyunca sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte iftar programlarında bir araya gelecek. Belediyenin geleneksel iftar programında binlerce kişi bir araya gelerek iftar yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber