Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda yangın!

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda askerlerin kaldığı bir koğuşta yangın çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İç güvenlik timlerinin yetişrildiği en önemli askeri merkezlerden biri olan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı'nda korkutan bir yangın meydana geldi.

Isparta'da Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı'nın içindeki 4 katlı binanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ve askerlerin erken müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

Yangın, saat 13.30 sıralarında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkezi Komutanlığı'ndaki 4 katlı binanın çatı kısmında çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına, Eğirdir Belediyesi itfaiye ekipleri ile askerler müdahale etti. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

İÇ GÜVENLİK TİMLERİ BURADA YETİŞİYOR

1969 yılında kurulan Eğirdir Dağ Komando Okulu halen terörle mücadele eden iç güvenlik timlerinin yetiştirildiği en önemli merkez.

Eğitimin temel amacı personeli, liderlik vasfını kazanmış, fiziki kondisyonu yüksek ve savaşçı ruha sahip olarak yetiştirmek... "Taş yağsa da eğitim dışarıda yapılacak" temel felsefesi ile haftalar süren eğitimin yüzde 96'sı dışarda, yüzde 60'ı da gece koşullarında veriliyor.

Okulda halen Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilmek üzere yetiştirilen 904 subay ve astsubaya komando eğitimi veriliyor, 8 bin 426 erbaş ve er de eğitim görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber