'Kaçak çay organize suç kapsamına alınmalı'

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kaçak çayla mücadelenin organize suç kapsamına alınması ve en az beş bakanlığın işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Sütlüoğlu, Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun ÇAYKUR'un özelleşeceğini söylediği haberlerine dikkat çekerek şunları kaydetti: "Kurumun özelleştirileceğine dair açıklamalar, üreticimizi tedirgin etmiştir. Böyle bir özelleştirmenin söz konusu olmadığını daha önce de söylemiştik. ÖİB Başkan Vekili Aksu ile görüştük. Basın kuruluşlarına, ÇAYKUR'un özelleştirileceğine dair açıklamalar yapmadığını söyleyerek bu haberleri yalanlamıştır. Söz konusu haberlerden sonra büyük üzüntü duyduğunu ifade etmiş ve kurumun özelleştirileceğine dair hiçbir çalışma yürütülmediğini bildirmiştir. Başbakanımız da kurumun kesinlikle özelleştirilmeyeceğini daha önceden söylemişti. Geçimini çayla sağlayan ve ÇAYKUR'dan ekmek parası kazanan herkesin içi rahat olsun.?

2012 yılı yaş çay kampanyası kapsamında ikinci sürgün çay alımlarına devam ettiklerini belirten Genel Müdür Sütlüoğlu, ?Birinci sürgünde üreticimizden 218 bin ton yaş çay almıştık. 22 Haziran'da başlayan ikinci sürgünde ise şimdiye kadar 100 bin ton aldık. Sürgün sonuna kadar 230-250 bin ton yaş çay almayı hedefliyoruz. 46 fabrikamızda da günlük 7 bin tonlar seviyesinde yaş çay alımı yapıyoruz. Fabrikalarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Geçici arızalar kısa sürede gideriliyor. Bu ay sonuna kadar üreticimizden almış olduğumuz çayın bedeli olan 157 milyon lirayı hesaplarına aktaracağız." dedi.

'ÇAY KAÇAKÇILIĞI, ORGANİZE SUÇ SAYILMALI'

İmdat Sütlüoğlu, kanundışı yollarla ülkeye sokulan ve içerdiği kimyevi maddeler sebebiyle sağlığı büyük ölçüde tehdit eden kaçak çayla ilgili olarak da şunları söyledi: ?Kaçak çayla daha etkili ve daha kapsamlı bir mücadele gerekiyor. Kaçak çayın organize suç kapsamına alınması gerekir. Beş altı bakanlığın, koordineli olarak kaçak çaya yönelik çalışmayı birlikte yürütmesi gerektiği kanaatindeyim. Üreticimizden, kaçak çay konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. İçerdiği pestisit nedeniyle insan sağlığına ciddi zararları olan bu çaylardan tüketici uzak durmalı. Sağlıklı Türk çayı varken ne idüğü belirsiz bu çayları tüketicinin tercih etmesi, gerçekten anlaşılamaz bir durum. İnsan, sağlığını bile bile tehlikeye atmamalı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber