Şehzade Eğitim Kurumları, SBS'de Amasya'nın gururu oldu

Amasya Şehzade Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yavuz Selim Top İlköğretim Okulu'nun 3 öğrencisi, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Yavuz Selim Top İlköğretim Okulu öğrencilerinden Fatih Malkoç, Mehmet Arif Şahin ve Arda Canlı, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonları arasında yerlerini aldı. İl genelinde ilk 10 öğrenci arasında okulun 5 öğrencisi girerek Amasya'nın gururu oldu.

Okul Müdürü Oğuz Köker, Amasya'da 5 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve bu seneki SBS-8 sınavında açıklanan sonuçlara göre okulun önceki yıllarda olduğu gibi bu senede büyük başarılara daha imza attığını söyledi. Köker, "İlk mezunlarımızı verdiğimiz ve ilk defa SBS'ye girdiğimiz 2010 yılında, 8'inci sınıflarda hem Amasya'da okul olarak il birincisi olurken Türkiye genelinde 33 bin ilköğretim okulu arasında ilk 100 okul arasına girmeyi başardık. 2011 yılında, 8. sınıflarda Amasya'da okul olarak il birinciliğimizi devam ettirdik, hem de Türkiye genelinde 33 bin ilköğretim okulu arasında ilk 100 okul arasındaki yerimizi koruduk. 2012 senesinde de bu başarıyı devam ettirebilmek amacıyla çok çalıştık ve bu çalışmanın meyvesini sonuçların açıklanmasıyla aldık. Buna göre Amasya'da il birincisi 500 tam puanla öğrencimiz Fatih Malkoç olurken il sıralaması ilk 10'da 5 öğrencimiz yerlerini aldı. Bu başarının ortaya çıkmasında etkili olan faktörlere baktığımızda, öğrencilerimizin planlı programlı çalışmaları, özellikle öğretmenlerimizin mesai kavramı gözetmeden öğrencileri ile ilgilenmeleri ve onlara rehberlik yapmaları ve okul, öğrenci veli işbirliği çok etkili oldu. Bu başarıda emeği geçen bütün öğrencilerime, ailelerine, okul öğretmenlerimiz ve personelimize, teşekkür ediyor hayatlarının diğer safhalarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrenciler yapılan törenle ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber