Hem Kur'an öğreniyor, hem de spor yapıyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), yaz Kur'an kurslarını öğrenciler için daha eğlenceli hale getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurslarda, öğrenci-öğretici diyalogunun pekişmesi, derslerin çeşitli oyun etkinlikleriyle yapılması ve eğlenirken öğrenmenin sağlanması için ders saatleri dışında gezi, piknik ve sosyal faaliyetler düzenleniyor. Spor Genel Müdürlüğü ile hayata geçirilen ?Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz? projesiyle de öğrenciler için farklı spor etkinlikleri de düzenleniyor.

Proje kapsamında Akçaabat'ta 10 camide yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrenciler arasında masa tenisi turnuvası düzenlendi. Final müsabakaları Kavaklı Rahman Camii'nde yapılan turnuvaya 120 öğrenci katıldı. Final müsabakalarının ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, İl Müftülüğü'nün desteğiyle yaz Kuran kurslarına katılan tüm çocukların spora kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kurslarda dini eğitim alan gençlere aynı zamanda hem spor yaptırdıklarını hem de spor ahlakı konusunda eğitimler verdiklerini anlatan Yazıcı, ?Yapılacak olan çalışma doğrultusunda tüm Trabzon'da gençler badminton, güreş, masa tenisi, tekvando, judo, basketbol, wushu ve karate dallarında spor yapma imkânı buluyorlar.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber