Barhal Çayı'nda kaybolan imamı arama çalışmaları

Yusufeli ilçesinde balık yakalamak için gittiği Barhal Çayı'nda oğlu ile suya kapılarak kaybolduğu sanılan imamı arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Balcılı köyünde, Barhal Çayı'nda balık tutarken oğluyla birlikte suya düşerek kaybolan Yaşar Sarma'nın bulunması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 6'sı dalgıç olmak üzere 7 kişilik ile Rize Doğu Karadeniz Dalgıç Klübü üyesi 2 profesyonel dalgıç öğretmeni, Yusufeli ilçesine ulaşarak bu sabah diğer ekiplerle arama çalışmalarına başladı.

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı 2'si dalgıç toplam 10 kişilik ekip, kaybolduğu sanılan imamı arama çalışmalarını 18 gündür Barhal Çayı ve Çoruh Nehri'nde sürdürüyor. Çalışmalar, Sarma'nın Barhal Çayı'na düştüğü yerden itibaren Deriner Barajı su toplama mevkisindeki yaklaşık 100 kilometrelik alanda yürütülüyor.

Öte yandan, bir süre önce bölgeye gelerek çalışmalara katıldıktan sonra geri dönen Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 7 dalgıcın da bu akşam ilçeye gelerek çalışmalara katılması bekleniyor.

Balcılı köyünde yaşayan ve imam olan Yaşar Sarma (48), 28 Haziran'da sabah namazının ardından çocuğu Recep Sarma (11) ile birlikte balık tutmak için Barhal Çayı'na gitmişti. Baba ile oğlunun geri dönmemesi üzerine yapılan aramada, çayın kenarında Recep Sarma'nın cesedine ulaşılmıştı. Akıntıya kapılarak kaybolduğu sanılan Yaşar Sarma için arama çalışması başlatılmıştı.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Asena Akçay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber