Belediye'ye ait vidanjörün dereye atık boşaltmasının yankıları sürüyor

Uşak Belediyesi'ne ait bir vidanjörün geçtiğimiz günlerde Mesudiye yolu üzerindeki dereye atık boşaltmasının ardından belediye olayla ilgili haberin doğru olmadığını iddia etmişti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 00:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz günlerde Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay ve federasyon üyeleri gazetecilerle birlikte Baltalı Göleti'ndeki bir etkinlik dönüşü belediyeye ait bir vidanjörün Mesudiye yolu üzerindeki köprüden dereye atık boşalttığını gördü. Olaya duyarsız kalmayan OBAF üyeleri ve Başkan Atalay, vidanjör görevlilerini uyarmak istedi. Durumu fark eden görevliler ise boşaltma işlemini durdurarak dereye foseptik değil kum ve mil boşalttıklarını iddia ederek hızla köprü üzerinden uzaklaşmaya başladı. Konuyla ilgili vidanjörün dereye foseptik suyu boşalttığı yönündeki haberler üzerine ise belediye yazılı bir açıklama yaparak haberin yanlı taraflı ve doğru olmadığını belirtti. Belediye'nin konuyla ilgili açıklaması üzerine OBAF da bir yazılı açıklama yaptı. OBAF Genel Sekreteri Kürşat Ceylan imzalı açıklamada vidanjörün dereye atık boşlattığını 11 OBAF üyesinin şahitlik ettiği belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi, ?Olta Balıkçılığı Federasyonu üyesi ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 11 kişilik grup, Mesudiye yolunu üzerindeki köprünün üzerinde bir vidanjörün dereye atığını boşattığını gördü. OBAF Başkanı İsmail Atalay ve üyeler deşarjı durdurmaları için vidanjör görevlilerini ikazda bulunmuşlardır. Deşarj suyunun siyah ve çok ağır bir koku barındıran nitelikte olduğu olay yerinde bulunanlar tarafından görülmüş, hissedilmiş ve tepki gösterilmiştir. Görevliler deşarjı hemen durdurmuş ve hızla olay yerinden uzaklaşmışlardır. Olaya başından sonuna kadar tanıklık eden aralarında gazetecilerinde bulunduğu grup fotoğraflarla olayı belgelemiştir. Sucul Stoklarımızın Korunması ve özellikle su kaynaklarımızı tehdit eden her ne olursa olsun tüm tehditlere karşı duruşu ile sadece ilimizde değil tüm ülkede saygı ile takip edilen federasyonumuz bu türdeki olaylara duyarsız kalmayacaktır. Uşak Belediyesi'nin konuyla ilgili açıklaması bizi üzmüştür ve çevre sorunlarına olan hassasiyetini çok iyi bildiğimiz sayın Belediye Başkanımızın yanlış yönlendirildiğini düşünüyoruz?

ÇEVRE SORUNLARINA DUYARSIZ KALMAYACAĞIZ

Olayla ilgili haberin toplumsal duyarlılığı da arttırdığı ifade edilen OBAF Başkanı İsmail Atalay ise olayla ilgili olarak ?OBAF olarak hem ilimizde hem de ülkemizde onlarca derneğimiz ve onlara bağlı binlerce doğa dostu üyesi ile halkımızı ve yaşamımızı tehdit eden tüm çevresel olaylara karşı şeffaf ve kamu yararına olan duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Hiç kimse atığını dereye boşaltan bir vidanjöre ve çevre sorunlarına duyarsız kalacağımızı düşünmemeli. Bu hepimizin hassasiyeti olmalı, çünkü hepimiz aynı sistemin içinde yaşıyoruz. Çevreye olan saygımız ve kurumsal olarak var oluş nedenimiz ile bundan sonra çok daha dikkatli ve halkımızı doğru yönde bilgilendirerek yaşanabilir bir çevre için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kurumumuzu ve olaya tanıklık edenlere karşı yapılan basın açıklaması karşısında söz sahiplerini sözlerini ispata davet ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber