AK Parti'nin 'Dede Korkut'ları geliyor

Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 05:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi, ünlü Türk bilgesi Dede Korkut'tan yola çıkarak yaşlılar için 'Akıl Hocalığı' projesi hazırladı. Meslek ve iş deneyimi olan, 'vizyon sahibi' yaşlıları sosyo-ekonomik hayatın içinde tutmayı amaçlayan projeyle, devletin üst kademelerinde görev almış ya da özel sektörde iş tecrübesi olan emekliler, parti tarafından eğitime tabi tutulacak. Eğitim sonucunda 'Akıl Hocası' ehliyeti almaya hak kazanacak yaşlılara ehliyet verilecek.

Aranan özellikler

AKP'de 'Akıl Hocası' olacak kişilerde vizyon, kolay iletişim kurma, işi kolaylaştırıcılık ve sinerji oluşturabilme gibi özellikler aranacak. Akıl hocaları, aynı zamanda 'bilgeliklerine' dayanılarak, sorunlu taraflar arasında arabuluculuk görevi de görecekler. Projeyle, yaşlıların yalnızlık ve bunalım gibi tehlikelerden korunması hedefleniyor.

Start Kocaeli'nde

Tecrübeli yaşlıların eğitim aşamasından sonra fabrika, sağlık merkezi, belediye ve cezaevi gibi yerlerde hizmet vermesi öngörülüyor. Gönüllülük esasına dayanan projeye göre, huzurevlerinde kalan ve hayatını tek başına sürdüren yaşlı vatandaşlara öncelik tanınacak. Proje, pilot bölge seçilen Kocaeli'nde uygulanmaya başladı. Tüm Türkiye genelinde uygulanması öngörülen proje kapsamında ilk etapta elemelerden geçirilecek 60 kişi eğitime alınacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber