Irak radar sistemi arızalandı, uçaklar kalkmadı

Irak'ın hava sahasını kontrol eden radar sistemindeki arıza sebebiyle Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen birçok sefer iptal edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uçakları zamanında kalkmayan yolcular Atatürk Havalimanı'nda yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Yetkililer, ülke genelinde meydana gelen elektrik arızası sebebiyle radarların çalışmadığını, bu yüzden hava sahasının kapatıldığını ifade etti.

Türkiye'den Irak'a düzenlenen karşılıklı birçok uçak seferi Irak'ta radar arızası nedeniyle yapılamadı. Irak'ın Basra, Necef, Musul, Kerkük, Süleymaniye, Bağdat ve Erbil şehirlerine düzenlenen seferler gerçekleştirilemedi.

Irak Havayolları'nın Bağdat'a gidecek yolcularının uçağı hareket etmeyince şirketin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan ofisinde hareketlilik yaşandı. Yolcular yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Yolculardan Fettah İhsan, sabahtan beri defalarca aramasına rağmen Iraklı hiçbir yetkilinin telefonlarına çıkmadığını söyleyerek ilgisizlikten yakındı. İhsan, ?Daha fazla bilgi lazım. Bize yardım ettiler ama yeterli değil. Çünkü söz konusu olan bir şirket değil, bir ülkenin havayoludur. Fazla kişi lazım.?dedi. Başka bir Iraklı yolcu da elektriklerin kesildiğine inanmadığını söyledi.

Elektrik arızası sebebiyle uçuşların yapılamadığını anlatan Irak Havayolları görevlisi ?Havalimanları çalışmıyor. Radarlar çalışmıyor. Hiçbir uçuşun kabul edilmediği söylendi. Ancak kısa süre önce uçuşlar normale döndü. Sadece Türk Hava Yolları'nın uçuşları değil, diğer uçuşlar da iptal edildi.? ifadelerini kullandı.

Uçuşların radar arızasının giderilmesinin ardından yapılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber