Konya'da Ramazan ayında vaazlarda selamın önemi anlatılacak

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ramazan ayı boyunca camilerdeki vaazlarda selamın öneminin anlatılacağını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özbuğday, 41 kişilik bir irşad ekibi oluşturduklarını vurgulayarak ?Aranızda selamı yayınız' hadis-i şerifinin vaazlara konu olacağını dile getirdi.

Konya Müftülüğü olarak il ve ilçelerde Ramazan ayında gerçekleştirilecek programlar ve faaliyetler hakkında bilgi veren Şükrü Özbuğday, 44 camide hatimle teravih namazının kılınacağını açıkladı. Ramazan ayı öncesinde kadrolu ve sözleşmeli toplam 224 imam ve müezzin atandığını vurgulayan Konya İl Müftüsü, camilerin din görevlisi ihtiyacının büyük ölçüde karşılandığı bilgisini verdi.

Ramazan ayı boyunca vaazlarda ?Aranızda selamı yayınız' hadis-i şerifi merkez alarak program yaptıklarını anlatan Konya İl Müftüsü Özbuğday, ?Müftülerimiz, vaizlerimiz, ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Hoca ve kursiyerleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, emekli müftü ve vaizlerimizden oluşan 41 kişilik bir irşat ekibiyle Ramazan ayı boyunca cemaatimize hizmet vermeye çalışacağız.? dedi. Özbuğday, vaazlarda selamın önemi, selamın adabı, selamlaşmayı yaygınlaştırma, selamın fert ve topluma kazandırdıkları, sevgi ve kardeşlik bağlamında selam, çocuklara ve gençlere selam bilincinin kazandırılması, insan ilişkilerinde selamlaşmanın önemi gibi konuların anlatılacağını ifade etti. Özbuğday, il genelinde 21 camide mahyalar asılacağını ve bu mahyalarda yine selamın önemi hakkında sözler yazacağını belirtti.

Muhtelif camilerde bayan ve baylara vaaz ve irşat hizmetinde bulunulacağı bilgisini veren Özbuğday, cuma günleri erkek vaizler, çarşamba günleri ise kadın vaizlerin ilçelerde programlar icra edeceğini dile getirdi.

Bayanların camilere gitmelerinin teşvik edileceğini aktaran Özbuğday, bayanlara mahsus mekanların daha geniş, aydınlık ve sağlıklı olması için çaba gösterileceğini vurguladı. Çocukların camiye ve cemaate katılmalarının teşvik edileceğini de kaydeden Özbuğday şunları söyledi: ?Yaşının gereği davranışlar sergileyen, camide dikkati dağıtan çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine onları camiye ısındıracak, sevdirecek ve camiden koparmayacak tarzda yumuşak, sevecen, hoşgörülü bir yaklaşım sergilenecek. Böylece camilere olan ilgi ve sevgilerinin devamı ve pekiştirilmesi hedeflenecek. Özellikle Kadir Gecesi ve bayram namazlarına katılmaları sağlanmaya çalışılacaktır.?

Engelli vatandaşların camilere girebilmeleri ve cemaate katılabilmeleri için gerekli tedbirler alınacağı belirten Özbuğday, il genelinde Ramazan ayının son 10 gününde 67 camide itikafa girileceğini, 12 ilçede Kur'an ziyafeti programları düzenleneceğini aktardı.

Müftülük ve Diyanet adına sahte makbuzlarla yardım adı altında para toplayan sahtecilerin olduğuna değinen Özbuğday, yardım etmek isteyenlerin müftülüğe müracaat ederek Türkiye Diyanet Vakfı'nın resmi makbuzlarıyla zekat, fitre ve diğer yardımlarda bulunabileceğini belirtti.

Özbuğday, Konya'da sabah ezanının orucun başlangıç (imsak) saatinde okunacağı için ezan başlar başlamaz oruç tutacak vatandaşların yeme içmeyi bırakıp oruca başlamaları gerektiğini, yatsı namazının da normal vaktinde kılınacağını sözlerine ekledi. Bayram namazı saat 06.49'da kılınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber