Belediye Veterinerlik Müdürlüğü, anneleri ölen yavrulara biberonla bakıyor

Adıyaman Altınşehir Mahallesi'nde, anneleri ölen ve henüz bir aylık olan 6 köpek yavrusuna, Adıyaman Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü biberonla bakıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Belediyesi tarafından Altınşehir Mahallesi'nde bulunan ve annelerinin öldüğü belirlenen 6 yavru köpeğe biberonla süt veriliyor.

Köpeklerin bakımları konusunda bilgi veren Veterinerlik Müdürlüğü, şunları ifade etti:

"Köpeğin hayatında ilk onaltı hafta oldukça önem taşımaktadır. İlk yirmibir (21) gün boyunca yavrunun hafıza kabiliyeti neredeyse sıfır durumundadır. Yavrunun duyuları (görme, işitme, koklama ve ilk sosyal temaslar) ilk yirmibir (21) ve yirmisekizinci (28) günler arasında gelişmeye başlar, bu an içerisinde yavru kardeşlerine ve çevreye cevap vermeye başlar.

Yirmisekizinci (28) günde yavrunun hafızası ve beyin fonksiyonları gelişmeye başlar. Yirmisekiz (28) ile kırkdokuzuncu (49) günler arası ise yavrunun sinir sistemi ve beyin formu erişkin bir köpeğin sahibi bulunduğu biçimi alır. Yedi (7) ile sekizinci (8) haftalar sevimli yavrunun kardeşlerinden ayrılarak yeni sahibine ve eve alışması için en uygun zaman olmaktadır."

Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Veterinerlik Müdürlüğü ekiplerinin, sokak hayvanlarının sağlık kontrollerini sıklıkla yaptığına dikkat çekti. Büyükaslan, ekiplere gelen bir telefon ile yavru köpeklerin veterinerlik ekiplerince alınarak barınakta bakım işlemlerinin gerçekleştiğini söyledi.

Başkan Büyükaslan, konu hakkında şunları söyledi:

?Bilindiği gibi, hayvanların insanlar üzerindeki hakları bilinen bir gerçektir. Bu düşünce ile hareket ederek biz de Adıyaman Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Medyada sıklıkla görülen, kamuoyunun gündemini sürekli meşgul eden problemlerden biri, hayvanlara yapılan kötü muamelelerdir. Hayvanlar aktif bir şekilde istismar ve yok edilmekte, çok kötü muamelelere maruz kalmaktadır. Belediyemize gelen bir telefon üzerine harekete geçen ekiplerimiz, Altınşehir Mahallesi'nde annelerinin öldüğü tespit edilen 6 köpek yavrusunu alarak barınakta bakımlarını yapmaya başlamışlardır. Henüz 1 aylık olduğu belirlenen, günlük 3 litre süt tüketen yavrulara, ekiplerimiz, kendi elleri ile biberon içerisinde süt vererek bakımlarını yapmaktalar. Biz Adıyaman Belediyesi olarak, sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimizi ve bu konudaki bilinçli çalışmaların nasıl olması gerektiğini bilerek çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber