Krize rağmen yatırım yaptı, ihracatta ilk 100'e girdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'in 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması'nda Bartın'da faaliyet gösteren Mescier Demir Çelik, ilk 100'de yer almayı başardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'da 50 milyon dolarlık yatırımla üretimini sürdüren Batı Karadeniz'in en büyük özel Demir Çelik fabrikası Mescier Demir-Çelik 2011 yılında 90 ülkeye 130 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Son 5 yılda yaptığı yatırımlarla üretim, istihdam ve ihracatta ciddi performans artışı gösteren firma, 2011 yılında yüzde 44'lük ihracat artış başarısıyla Türkiye genelinde 134. sıradan 99. sıraya yükseldi.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)'nin haftalık Yönetim Kurulu Toplantısı Mescier Demir Çelik Fabrikası'nda gerçekleştirildi. BAKİAD Üyesi Mehmet Mescier'in Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ndeki fabrika tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, yönetim kurulu üyeleri Cihat Çakır, Yaşar Bahçıvan, Mehmet Çelikkaya, İsmail Naci Ünal, Salih Günay, Sabri Karaman, Yunus Çiftçi ve Genel Sekreter Hasan Önder katıldı.

Dünyanın krizlerle boğuştuğu bir dönemde Bartın OSB'de yaptığı yatırımlarla kısa süre içerisinde önemli başarılara imza atan Mescier Demir Çelik'i ihracatından dolayı kutlayan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, "Başta Mescier Demir Çelik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Mescier olmak üzere Fabrika Genel Müdürü Mehmet Mescier'i ve fabrika çalışanlarını tebrik ediyorum. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve katma değer sağlayan herkesin baş tacı edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Üyemiz Mescier Demir Çelik'in 2010 yılına göre yüzde 44'lük değişimle 134. sıradan 2011 yılı ihracat listesinde 99.sıraya yükselmesi bizleri gururlandırmıştır." dedi.

'DELİ CESARETİ' LAZIMDI

Mescier Demir Çelik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Mescier'in 2009 yılında krize rağmen 50 milyon dolarlık yatırım yaptığını hatırlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, "Sabri Mescier kriz zamanında yatırım yapmanın doğru iş olduğundan ödün vermedi. Ekonomik krizden dolayı dünyanın karıştığı, ham madde ve pazar bakımından büyük bir daralmanın yaşanması kendisini tedirgin ettiği günlerde çevresine kendi ifadesiyle 'deli cesareti lazım, işler açıldığı ve kriz geçtiği zaman elinizde hazır tesisiniz olmalıdır' sözleriyle cevap veriyordu. Şimdi gelinen noktada bu sözlerin karşılığı alkıştır. Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük özel demir çelik firması olan Mescier Demir Çelik'in Türkiye'nin büyük ilk 500 sanayici sıralamasında her geçen yıl onlarca basamak yükselerek yer alması, ihracatta ilk 100 firma arasına girmesi ayrı bir gurur ve sevinç kaynağıdır. Bu ihracat başarısının Bartın'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. 500 bin ton kapasitesi hedeflenerek üretim yapılacak olan 2013 yılında ilk 50 ihracatçı firma arasında yer almasını temenni ediyoruz. Önemli faaliyetlere attığı imzalarla dünyada söz sahibi konumunda bulunan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'un organizasyonlarına katılan üyelerimiz yeni pazarlar bularak ihracatın artmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefi Anadolu'daki ihracatçıların artmasıyla yakalanacaktır. Anadolu sanayicisi ve ihracatçısı tanınıp, omuz verilip, önlerindeki her türlü engel kaldırılırsa ekonomi canlanır, ihracat artar." şeklinde konuştu.

100 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

2007 yılında Bartın'da yatırıma başlayıp 2009 yılı sonlarına doğru üretime başladıklarını ifade eden Mescier Demir Çelik Firması Genel Müdürü Mehmet Mescier firmaları hakkında bilgiler verdi. 2010 yılında 100 bin ton üretim yapan Bartın fabrikalarının 2011 yılında 240 bin ton üretim yaparak üretimde yüzde 140 artış gerçekleştirdiklerini açıklayan Mehmet Mescier 240 bin tonluk üretimin 200 bin tonunun ihraç, 40 bin tonunun ise iç piyasaya satıldığını belirtti. Fabrikalarında 350 civarında istihdam sağlandığını dile getiren Mehmet Mescier şöyle konuştu: "Bu yıl 300 bin ton üretim hedefliyoruz. Bunun 240 bin tonunu ihraç, geri kalan kısmını da iç piyasaya satmayı planlıyoruz. İlk 6 aylık bölümde bu hedeflerimizden şaşmadık. Ek yatırımımızla birlikte fabrikamızın kapalı alan kapasitesi 100 bin metrekareye ulaştı. Bu yılın son çeyreğinde yeni yatırım alanımızın da faaliyete geçmesiyle birlikte yapı çeliği diye adlandırılan daha büyük kesitli ticari profillerin üretimlerini gerçekleştireceğiz. 2013 yılında 500 bin ton kapasiteyle çalışmayı hedeflemekteyiz. Bu hedeflere ulaştığımızda 450 kişiye istihdam sağlamış olacağız. 2009 yılında 53 milyon dolarlık ihracatla 218. sırada yer alan fabrikamız 2010 yılında 91 milyon dolarlık ihracatla 134. sıraya yükselmiştir. Firmamız 2011 yılında ise yaklaşık 100 ülkeye 130 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek ilk yüz firma arasına girmiştir. 2012 yılının ilk 6 ayı ihracatı geçen yıla göre de yüzde 10 artış göstermiştir. Bizlere destek veren başta derneğimiz BAKİAD'a, uluslararası organizasyonlarıyla yeni pazarlara ulaşmamızı sağlayan ANFED ve TUSKON'a, Bartın'daki kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Elimizden geldiğince bölgemize faydalı olabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber