Dolmuşların fazla yolcu alması faciaya davetiye çıkarıyor

Adıyaman'da, şehir içi dolmuş hatlarının fazla yolcu indirip bindirmesi faciaya davetiye çıkarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir içi dolmuş hatlarında dolmuş şoförlerinin 14 yolcudan fazla yolcu almaması gerekirken zaman zaman bu sayı 20 ile 30 arasında değişiyor. Şehir içi dolmuş hatlarından şikayetçi olan vatandaşlar faciaya davetiye çıkaran dolmuşların yetkililer tarafından denetlenmesini istedi.

Fazla yolcu alan dolmuşçuları 155 Polis imdat telefonlarına şikayet ettiklerini ama bir çözüme ulaşamadıklarını belirten bir yolcu, "İmkanlarımız olmadığından dolayı şehir içi dolmuşlarıyla ulaşımımızı sağlıyoruz. Dolmuşlara her bindiğimizde korkarak yolculuk yapıyoruz. Bazen fazla yolcu alan şoförleri uyarıyoruz kaptan yer yok diye. Şoför ise; vatandaşı yolda mı bırakayım? ya da az sıkışın, biraz geriye gidin diye cevaplar veriyor" dedi.

Defalarca 155'i arayarak Yukarı Karapınar dolmuş hatlarında fazla yolcu bindirildiğini ve fazla yolcular arasında yolculuk yaptıklarını söylediklerini anlatan vatandaş, "Onlar da ekibi yolladık diyorlar ama ne bir ekip gördük ne de bir dolmuş şoförünün kurallara uyduğunu."

İsmini vermek istemeyen diğer bir yolcu da, Adıyaman'ın kimsesiz olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Memleket yetkilileri uyusun, vatandaşlar çile çeksin. İnşallah bir gün bir kaza olmadan kimsenin canı ya da ocağı sönmeden yetkililer bu konuya el atarlar ama bizler de pek sanmıyoruz el atacaklarını. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Yetkililer iş işten geçtikten sonra işlerini yapmaya kalkmasınlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber