Engelli ve yaşlılara yönelik projelere hibe desteği verilecek

Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, engelli ve yaşlı hizmetlerinde Kopenhag Siyasi Kriterleri'ni karşılamaya yönelik hibe destek uygulamasının başladığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay, bakanlığına bağlı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yürütmekte olduğu Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA-I) Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi (Improved Integration of Disabled Persons into Society) projesinin hibe destek uygulamasına başlandığını belirtti.

İl Müdürü Oktay, yaptığı açıklamada, ?Hibe desteğiyle özürlülük alanında proje başvurusunda bulunmak isteyen sivil toplum örgütlerinin geliştirecekleri projelerine maddi destek sağlamak yoluyla kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz.? dedi. Projeyle Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin güçlendirilerek, sivil toplum kuruluşlarının Türkiye'de özürlülük politikasının belirlenmesine ve uygulanmasına katkılarının arttırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Akın Oktay, hibe desteği için bölgesel tanıtım toplantılarının başladığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber