Elektrik kesintileri hastaneyi de etkiliyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaklaşık bir aydan bu yana görülen elektrikteki dalgalanmalara bağlı ani voltaj düşüklüğü, ilçe devlet hastanesi başta olmak üzere birçok alanda hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik sorunu nedeniyle devlet hastanesinde acil ameliyatlar dışında ameliyat yapılamazken, ameliyat olması gereken hastalar çevre il ve ilçelerde bulunan devlet hastanelerine gönderiliyor. Elektrikteki ani voltaj düşüşlerinin ameliyatta kullanılan cihazları olumsuz etkilediğini dile getiren hastane yetkilileri, "Elektrikteki ani voltaj değişimleri hastaların ameliyatında kullanılan anestezi cihazlarında problemler oluşturuyor. Elektrik kesintileri esnasında ameliyat lambaları geç yandığından dolayı ameliyat esnasında hastada hayati problemler teşkil etmektedir" diye konuştular.

Yetkililer, elektrikteki kesintilerin solunum cihazının çalışmasını da olumsuz etkilediği için hastanın hayati fonksiyonlarını takip edemediklerini belirttiler. Klimalar çalışmadığı için hastaların enfeksiyon kapma oranının daha yüksek olduğunu vurgulayan yetkililer, bu kadar soruna neden olan bir ortamda hastaları ameliyat etmenin oldukça riskli ve tehlikeli olduğunu, bunda dolayı acil vakalar dışında ameliyat yapamadıklarını kaydettiler.

İlçe halkı, başta sağlık olmak üzere kendini her alanda hissettiren elektrikteki dalgalanmaların bir an önce son bulmasını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber