Aziziyeli şampiyonlar, Arjantin'den çifte madalya ile döndü

Erzurum Özel Aziziye Koleji öğrencileri, Arjantin'de düzenlenen 53. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda bir gümüş bir bronz madalya kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arjantin'in Mar del Plata şehrinde düzenlenen 53. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda Türk milli takımında bulunan Özel Aziziyeli Yunus Emre Demirci gümüş, Mehmet Akif Yıldız ise bronz madalya kazandı. Ayaklarının tozuyla Türkiye'ye dönen öğrencilere, okul yönetim kurulu tarafından Cumhuriyet altını hediye edildi.

Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, olimpiyata 105 ülkeden 600'e yakın öğrenci katıldığını, yarışmada bir gümüş ve bir bronz madalya ile dönmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Olimpiyatlarda iki madalya alan tek okulun Aziziye Koleji olduğunu hatırlatan Küçükkaya, öğrencilerinin bu başarılarıyla istedikleri üniversiteye gitme hakkı da kazandıklarını kaydetti.

Aziziye Eğitim Kurumları Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabri Çolak ise Türk insanının zeki ve kuvvetli olduğunu belirterek, ?Bizim insanımız ellerine güç geçtiğinde başkasını ezmez. Bu gençlerimizin ellerinden tutarsak dünya daha güzel olacak. Emeği geçenlere ve özellikle bu tür eğitim kurumlarına destek veren esnafımıza teşekkür ediyorum.? dedi.

Öğrencilerden Yunus Emre Demirci, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü, Mehmet Akif Yıldız da aynı üniversitenin Endüstri Mühendisliği bölümünü tercih edeceğini dile getirdi.

Toplantının son bölümünde Aziziye Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bastem ile Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabri Çolak, öğrencileri başarılarından dolayı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber