Cilvegözü'nde kaçakçılara suçüstü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 3 günde yapılan operasyonlarda piyasa değeri yüksek kaçak eşyalar ele geçirlidi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan ilk operasyonda, Türkiye'ye giriş yapan SYR 778559 plakalı Suriyeli TIR'ın dorsesinin ön bölümünde kapakla gizlenmiş halde 3 adet komple TIR şanzımanı ele geçirildi. Piyasa değeri yüksek kaçak eşyalara ve TIR'a el konuldu.

Türkiye'ye giriş yapmak üzere Cilvegözü Gümrük Sahası'na gelen 846103 plakalı Suriyeli otobüs ile ilgili yapılan istihbarı çalışmalar doğrultusunda gümrük muhafaza ekipleri aracı incelemeye aldı. X-ray cihazına yönlendirilen otobüsün arka tabanına yapılan özel 3 bölmede 20 kilo dökme çay, 44 paket çay, 160 kilo mısır (popcorn), 660 paket sigara bulundu.

Diğer operasyonda ise Türk plakalı bir otobüste yolcuların eşyaları arasında yapılan aramalarda piyasa değeri yüksek 4 adet iPhone 4-S ve 1 adet HTC-One marka cep telefonları ele geçirildi.

Savcılığın verdiği talimat ile ifadesi alınan M.A., M.Z.Y., E.Y., A.T., C.K. ve M.A. serbest bırakıldı, ele geçirilen kaçak eşyalara ise el konuldu. Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, yapılan bu operasyonlar ile kaçakçılara bir darbe daha vurulduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber