Balıkesir Müftülüğü'nün Alo 190 Fetva Hattı hizmete girdi

Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, cuma günü başlayacak Ramazan ayı öncesi il genelinde tüm hazırlıkların tamamlandığı söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayı boyunca merkez Yıldırım Camii'nde değişik görevlilerce hatimle teravih namazı kıldırılacağını belirten Açari, ayrıca Alo 190 Fetva Hattı'nın da hizmete girdiğini bildirdi.

Turgut Açari, Ramazan ayında il genelindeki din hizmetleri ve müftülüğün hazırlıkları hakkında bilgi verdi. İl genelindeki 40 camide Kuran Kursu öğreticileri ve emekli bayan görevliler tarafından bayanlara yönelik mukabele okunacağını ifade eden Müftü Açari, Ramazan boyunca tarihi Zağnos Paşa Camii'nde de 10 görevli tarafından sabah namazından önce ve ikindi namazından sonra mukabele okunacağını kaydetti. Bütün camilerde muhtelif vakitlerde görevliler tarafından mukabele okunacağını bildiren Açari, Balıkesir L Tipi Cezaevi'ne de 24 Temmuz Salı günü bayan görevlilerce, 26 Temmuz Perşembe günü de erkek görevlilerce vaaz ve irşat faaliyeti gerçekleştirileceğini dile getirdi.

"SELAMIN ÖNEMİ ANLATILACAK"

Bayanlara yönelik olarak merkez ve köy olmak üzere toplam 37 camide il müftü yardımcısı, bayan vaizler, din hizmeti uzman ve Kuran kursu öğreticileri tarafından vaaz-irşat programı yürütüleceğini aktaran Açari, "Zağnos Paşa Camii'nde Ramazan ayı boyunca il müftüsü, il müftü yardımcıları, vaizler, murakıplar, emekli müftüler, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından öğleden önce ve teravihten önce olmak üzere iki vakit vaaz-irşat programı yapılacak. Ayrıca belde ve köylerde de Ramazan ayı boyunca teravihten önce görevlilerimiz tarafından vaaz-irşat programı gerçekleştirilecek. Vaaz ve irşat programlarında ağırlıklı olarak 'Selamın Bireysel ve Toplumsal Hayata Sağlayacağı Katkılar' konusu işlenecek. Kardeş il ve ilçeler belirlenecek ve karşılıklı olarak vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunulacaktır. İl müftümüz kardeş il olarak belirlenen Bursa'da vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunacak." dedi.

Camilerin ve müştemilatının temizlik ve bakımı ile ses cihazlarının teknik kontrolleri yapılarak hazır hale getirildiğine dikkat çeken Açari, Sakal-ı Şerif bulunan camilerde Ramazan ayında ziyaret günleri tertip edileceğini söyledi.

Çeşitli sebeplerle görevlisi bulunmayan camilere imkânlar ölçüsünde görevli temin edileceğini vurgulayan Müftü Açari, müftülük bünyesinde Alo 190 Fetva Hattı'nın da hizmete girdiğini kaydetti. Şimdilik vatandaşlara sadece mesai saatleri içinde hizmet vereceklerini dile getiren Müftü Açari, "İnşallah önümüzdeki günlerde 24 saat hizmet vermek için çalışma yapacaklarını vurguladı. Müftülük olarak hazırlanan 3 bin adet Ramazan imsakiyesinin vatandaşlara dağıtılacağı bilgisini veren Açari, "Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Balıkesir Şubemizce 50 fakir aileye dayanıklı gıda paketi hazırlanarak teslim edilecek. Ayrıca şehit ve gazi aileleri, engelli ve fakir vatandaşlarımızın katılacağı iftar sofrası düzenlenecek. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını kutluyor, insanlığa hayırlar getirmesini yüce Mevla'dan niyaz ediyorum." diye konuştu.

Balıkesir merkezde bulunan camilerin mahya asmaya elverişli olmadığını dile getiren Açari, bunun yerine şehrin muhtelif yerlerinde bulanan elektronik panolara Ramazan boyunca çeşitli hadis ve mesajlar verileceğini kaydetti. Açari, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl fitre miktarının 8,5 lira olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber