Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şubesi grev kararını kaldırdı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şube Başkanı Gülahmet Güven, sendikanın, Yeni Çeltek A.Ş. ile anlaşma sağlaması üzerine grev kararını kaldırdığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güven, yaptığı basın açıklamasında, yılbaşında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlandığını söyledi.

Sendika olarak, Yeni Çeltek A.Ş. ile daha önce yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine 22 Temmuz 2012 tarihinde grev yapma kararı aldıklarını hatırlatan Güven, "Grev uygulama tarihine 1 hafta kala yapılan görüşmeler neticesinde işveren ile 2 yıl için teklifini yüzde 18'e çekmiş, diğer sosyal haklarda da teklifini arttırması sonucu dün itibari ile anlaşma sağlanarak grev uygulama kararı kaldırılmıştır" dedi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile Yeni Çeltek A.Ş. arasında yapılan anlaşma gereği, birinci yılın birinci altı ayında yüzde 6 oranında taban yevmiyeye zam yapıldığını ifade eden Güven, şunları kaydetti:

"Birinci yıl ikinci altı ay için yüzde 4 ve ikinci yıl birinci ve ikinci altı aylara ise toplamda yüzde 8 (4+4) zam yapılması karara bağlandı. Ayrıca sosyal haklara da yüzde 27'lere varan artışlar sağlandı. Yılbaşından bu zamana kadar işçi arkadaşlarımızın göstermiş olduğu bu birlik beraberlik için teşekkür ediyorum. Zaten çalışanlarımızın da beklentisi bu yönde idi. Baştan beri söylediğimiz gibi toplu sözleşme görüşmelerinin masa başında anlaşma ile sonuçlanması herkes için hayırlı olmuştur."

Muhabir: Murat Arslan / Fatma Kalay

Yayıncı: Mehmet Kumcağız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber