Okul Yöneticileri İsyanda: OKS Çalışmıyor

OKS tercihleri için başvurular 21 Temmuz'da başladı. Ancak, sistem hatalarından dolayı tüm okul yöneticileri büyük bir sıkıntı çekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı 25.07.2005 tarihinde yayımladığı genelgede sorunun Bakanlıktan değil kullanıcılardan kaynaklandığını belirtmesine rağmen hala sitemize "giriş yapılamadığını ve devamlı hata alındığını" gösteren mailler ulaşmaktadır. Bize ulaşan son şikayetlerin tarihi 28/07/2005, saat 21:47'dir. Sorunun çözümü ve gerekli bilgilendirmelerin yapılması hususunda Bakanlığı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DÜN SİTEMNİZE ULAŞAN MAİLLERDEN ÖRNEKLER

ÖRNEK 1

Son 3  gündür mebde oks  tercihlerini yapılamıyorum ve kullanıcıların  karşısına  aşağıdaki mesaj çıkıyor. Yaptığım görüşmelerde  bazen elektrik kesik bazen proğramcı izinde bazen de  biz  bu konuda konuşmaya yetkili değiliz diyen yetkililer suskunluğunu sürdürüken  aynı birimin daire başkanı tarafından okullara  gönderilen 25.07.2005 gün ve 10107 sayılı  genelgede sorunun  bakanlıktan değil kullanıcılardan olduğu   belirtilmekte ve kurum ve okul müdürlerine aba altından sopa  gösterilerek zan altında bırakılmaktadır.

Şimdi son 3 gündür  peşpeşe çıkan mesajları aşağıda dikkatelerinze sunuyuroum.

Server Error in '/' Application.

Object reference not set to an instance of an object.

  Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
   SinavSorgu.Menu.kurumvaryok(String kurumkodu) +84
   SinavSorgu.Menu.B_SistemeGir_Click(Object sender, EventArgs e) +682
   System.Web.UI.WebControls.Button.OnClick(EventArgs e) +108
   System.Web.UI.WebControls.Button.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBackEvent(String eventArgument) +57
   System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IPostBackEventHandler sourceControl, String eventArgument) +18
   System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(NameValueCollection postData) +33
   System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain() +1292


Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.2300; ASP.NET Version:1.1.4322.2300

(bu 2. mesaj)

Server Error in '/' Application.


Runtime Error

Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

Details:To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".




ÖRNEK 2

Bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Ve malum tercih başvuruları ile uğraşmaktayım.

21 Temmuzdan itibaren başlamış olan tercih başvurularına o tarihten beri uğraşmama rağmen şimdiye kadar sadece 2 öğrencinin başvurusunu yapabildim. Bu benim suçum değil tabii ki. Bilgisayarım da eski değil, internet bağlantım da yavaş değil.

Bu gün yani 28 Temmuz 2005 saat 21.47. evdeyim. Evraklarım yanımda ve ben iki saattir bilgisayar başındayım.

3 aylık oğlum var ama onunla bile ilgilenemiyorum, bu başvuruları tamamlayabileyim diye.

Ama bu iki saatte http://sinavlar.meb.gov.tr adresinde yukarıdakinden farklı bir görüntü ile karşılaşamadım. Başvuruların başladığı ya da başlayacağı günlerde CNN ya da NTV de bir yetkili çıkıp hiçbir şekilde kilitlenme olmayacağını hatta çok iyi hatırlıyorum 2 adet serverin boş beklediğini falan söyledi. Ama MEB in her işinde olduğu gibi bu başvurularda da olan okul idarelerine ve velilere oldu.

Benim merak ettiğim konu bu durumdan bakanlığın haberi yok mu? Hiç kimse çıkıp bir şey söylemiyor.

Umarım kalan bir hafta içinde problemi hallederler de bizi ek ders ücreti dahi ödemeden hafta sonları da çalıştırmazlar. Daha önceleri öyle olmuştu.

Bir öğrencinin başvuru işlemlerini halletmek yaklaşık olarak 10 dakika sürebilir (diye düşünüyorum). Böyle olursa benin bu işlemi halletmem en fazla iki işgünümü alır. Akşamları ve hafta sonları çalışmak (ya da çalışamamak demek daha doğru olur herhalde) zorunda kalmam ben de (müdür yardımcıları adına :)?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber