Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini çökerttiler

Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 10:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Uluslararası hacker grubu Anonymous Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini çökertti.

Türk hacker grubu Redhack ise Emniyet sitesinin kendilerine destek olmak isteyen Anonymous tarafından çökertildiğini açıkladı.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen sanal saldırı sonucu şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesine ulaşılamıyor.(Hürriyet)


TFF ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'in sitelerinin çökertildiği iddia edildi ama..

Hacktivist gruplar RedHack ve Anonymous'un birlikte operasyon düzenleyerek Türkiye Futbol Federsayonu ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitelerini çökerttiği iddia edildi. İddiada TFF'nin sitesinin dün erişime engellendiği ve Emniyet'in sitesine bugün hala ulaşılamadığı belirtildi.

Yetkililerle yaptığımız görüşmede böyle bir siber saldırının olmadığı bilgisini aldık. Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Birimi, internet sitelerinin hiç bir şekilde çökmediğini, dünden beri de sürekli erişilebilir durumda olduğunu belirtti.

TFF Bilgi İşlem Birimi ise, dün önceden planlanmış bir teknik bakım gerçekleştirdiklerini, sitelerinin bu esnada erişime kapalı olduğunu açıkladı. Yetkililer siteye erişilememesinin herhangi bir saldırı ile alakalı olmadığını, onlar bakım işlemlerine başladıktan daha sonra saldırı iddialarının ortaya atıldığını belirttiler.

BTK Basın Müşavirliği ve TİB Basın müşavirliği ile yaptığımız görüşmelerde de konuya ilişkin kendilerine ulaşan herhangi bir saldırı bilgisi olmadığını öğrendik.

"MİT'E SALDIRI OLDUĞU DOĞRU"

MİT Basın Müşavirliği görüşmemizde bir saldırı olduğunu doğrularken siteye herhangi bir zarar verildiği yönündeki iddiaları yalanladı. Yetkililer "Sitenin erişime engellendiği, çökertildiği doğru değildir. Lakin yapılan haberler üzerine, meraktan siteye girmek isteyen vatandaşlar yüzünden yaşanan yoğunluktan siteye ulaşmak bir kaç dakika için mümkün olmamıştır. Sitemiz hiç bir zaman çökmemiştir ve şu anda da yayındadır." dediler

An itibariyle her üç siteye de sorunsuz şekilde erişiliyor.(Habertürk)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber