Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü: Ceza en son, önce eğitim olmalı

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, yeni yönetmelikle, pazaryerlerindeki denetimlerin belediyelere geçtiğini ancak gerekli görülen hususlarda kendilerinin de denetim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ve beraberindeki heyet, Manisa'dan Bursa'ya tayini çıkan Ömer Çelik'i ziyaret etti. Dernek olarak sektörel analizler yapan raporlar hazırladıklarını ifade eden Hasan Çepni, bu raporları ilgili kurum ve kişilere ileterek Türkiye'nin büyümesine katkı sağladıklarını kaydetti.

Bursa'nın yerüstü ve yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin olduğunu belirten Çepni, sadece Bursa'ya has ürünlerin bu topraklarda yetiştiğini söyledi. Çepni, ?Bursa, sanayideki potansiyelini iyi değerlendiren bir şehir ancak, yine Bursa, tarım sektöründeki mevcut potansiyeli de unutmamalı, göz ardı etmemelidir.? dedi.

ÇELİK: BURSA, TARIMSAL SANAYİDE İHRAÇ ÜSSÜ

Manisa ve Bursa arasındaki tarımsal üretim alanlarındaki oranlardan bahseden Ömer Çelik ise Manisa'daki tarımsal üretim alanlarının Bursa'dan daha fazla olduğunu ifade etti. Çelik, Bursa'nın tarımsal alanlarının daha verimli olduğunu ve yine Bursa'nın tarımsal sanayi alanında ihracat üssü konumunda olduğunu dile getirdi.

Ekipler tarafından gerekli görülen durumlarda pazar denetimleri yaptıklarını belirten Çelik, yeni yönetmelik ile birlikte pazaryerlerindeki denetimlerinin tamamen belediyelere geçtiğini ancak gerekli görülen hususlarda kendilerinin de denetim gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çelik, ?Ceza en son, önce eğitim olmalıdır. Denetlemek sadece ceza yazmak değil, kişileri aynı zamanda eğiteceksiniz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber