Şahinbey'de 12 bin aileye gıda yardımı yapılacak

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan ayında gerçek ihtiyaç sahibi 12 bin aileye gıda paketi yardımı yapacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan etkinlikler ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, ?Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Yaşar Torun Gençlik Merkezi karşısı ve Onkoloji Hastanesi'nde kurulacak iftar çadırlarımıza ek olarak Şahinbey Kaymakamlığımız işbirliği ile hizmet veren aşevlerimizden günlük 925 ailemiz iftarda faydalanacak. Ayrıca 2 bin 800 ailemize 4 kiloluk paketler halinde et yardımlarımız olacak." dedi.

Vatandaşların Ramazan ayını huzurlu ve güvenli geçirmeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Tahmazoğlu, "1 Ağustos Çarşamba günü Mustafa Demirci, 2 Ağustos Perşembe günü Eşref Ziya Terzi, 3 Ağustos Cuma Grup Debu ve 4 Ağustos Cumartesi akşamı da Taha ve Reha Yeprem, sahne alacak. Ramazan ayı boyunca cuma, cumartesi ve pazar günleri Şahinbey Parkı'nda Ramazan eğlenceleri ve nostalji sinema gösterileri yapılacak. Vatandaşlarımızın Ramazan ayını huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmeleri için Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ise 24 saat esasına göre görev yaparak, gerekli yardım ve kolaylıkları sağlayacak.? diye konuştu.

"ŞAHİNBEY'DE KORSAN DAVULCUYA İZİN YOK"

Öte yandan, Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Muhtarlar Derneği ile işbirliği yaparak Ramazan ayında görev yapacak 134 Ramazan davulcusunu belirledi. Belediye Ramazan'da görev yapacak davulculara tek tip elbise ve kimlik kartı dağıttı.

Bu çalışmanın örnek bir proje olduğunu ifade eden Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, ?Şahinbey Belediye Başkanımıza bu örnek projesinden dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımız her zaman kamu yararına olan olumlu isteklerimizde hiçbir zaman bizleri kırmadı. Bu projemizdeki amacımız 11 ayın sultanı olan Ramazan'ı adına yakışır bir kutlamamız gerekmektedir. Halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Daha önceleri bir mahallede birden fazla davulcu görev yapıyor ve vatandaşımızı ayrı ayrı kişiler bahşişini almak için rahatsız ediyordu. Biz bu proje ile korsan davulculara geçit vermemiş ve haksızlığı ortadan kaldırmış olacağız.? diye konuştu.

Ramazan ayında Şahinbey'deki mahallelerde toplam 134 davulcunun görev yapacağını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da "Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda derneğimizle birlikte ortak bir çalışmaya içinde Ramazan davulcularımızı belirledik. Herhangi bir karışıklığa ve haksızlığa meydan vermemek için Ramazan'da davul çalacak olan davulcularımıza tek tip elbise giydirdik. Yakalarına fotoğraflı ve belediyemizce kaşelenmiş kimlik kartları dağıttık. Böylelikle vatandaşlarımızda resmi olarak belirlenmiş Ramazan davulcularımızı tanımış olacak. Eskide olduğu gibi kimse kendi kafasına göre mahallede davul çalamayacak. Biz de böylelikle korsan davulculara müsaade etmemiş olduk. Ramazan ayının şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber