Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı törenle yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

31 yıldır Ramazan'a has bir organizasyonla geleneğini sürdüren ve son üç yıldır İstanbul Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen fuarın açılışına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.

Açılışta Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile çok sayıda davetli ve vatandaş hazır bulundu.

Türkiye'deki okuma oranının çok az olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ?Oku!, diye başlayan kitabın mensuplarına bu okuma oranı yakışmıyor.? dedi. İnsanların daha fazla okuması gerektiğini vurgulayan Topbaş, ?Anadolu'da ürettiğimiz bilgiyi evrenselleştiremiyoruz. Ürettiğimiz bilginin kalitesinde eksiklik var. Son yıllarda hoca ve üniversite sayımız artıyor. Ancak ürettiğimiz bilginin kalitesine baktığımızda olmamız gereken yerde değiliz. Bilgi üreten insanların sayısı arttıkça, bilgi kalitesi azalıyor. Bilgi ve tefekkür kaynaklarımızı yeniden gözden geçirmeye ihtiyacımız var.? diye konuştu.

Konuşmanın ardından, açılışa katılanlar fuarı gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber