İmzalar atıldı, Bursa'nın çevresi demirağlarla örülecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehiriçi trafiği rahatlatma amacıyla kentin raylı sistemlerle donatılması çalışmaları kapsamında planladığı Heykel-Garaj (T1) tramvay hattının birinci aşamasının sözleşmesi törenle imzalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz ay yapılan ihaleyi kazanan İspanyol firması ile imzalanan sözleşme gereği, 6,5 kilometrelik tramvay hattı en geç bir senede tamamlanacak.

Bursaray'ın T1 hattı olarak adlandırılan 'Stadyum Caddesi- Altıparmak Caddesi- Atatürk Caddesi- Heykel- İnönü Caddesi-Kıbrıs Şehitleri Caddesi- Kent Meydanı- Darmstad Caddesi' güzergahının ilk aşama sözleşmesi BURULAŞ'ta düzenlenen törenle imzalandı. Heykel- Garaj (T1) Tramvay Hattı yapım sözleşmesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Comsa SA Kontak Drektörü Pedro Miguel Rivero Moya arasında imzalandı.

TRAMVAY TERMİNALE UZAYACAK

Sözleşmede yapım zamanı 1 yıl olmasına karşın çalışmaların 10 ay içerisinde tamamlanacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışma boyunca inşaat güzergahındaki yolların ulaşıma kapanmayacağını söyledi. Tramvay hattının tamamlanmasıyla araç trafiğinin de aynı güzergahta süreceğini belirten Başkan Altepe, 2009 yerel seçimler sürecinde vadettikleri gibi şehrin trafik sorununu çözmek için demirağlara yöneldiklerini kaydetti. Bursa'da, trafik sorununun, dünyanın diğer modern ve çağdaş şehirlerinde olduğu gibi demirağlarla çözüleceğini kaydeden Altepe, Bursa'yı demir ağlarla öreceklerini ve Yıldırım'dan Nilüfer'e kadar kentin çağdaş ve kesintisiz ulaşımla buluşturulacağının sözünü verdiklerini, bu sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Sözleşmesi imzalanan Heykel-Garaj tramvay hattı ile 26 kilometrelik hattı Bursa'ya kazandırmış olacaklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu projenin bir başlangıç olduğunu, yakın bir zamanda terminal hattı ile ilgili çalışmaların da başlatılabileceğinin müjdesini verdi. Heykel- Garaj hattı ile entegre olarak planlanan Kanal boyu, Terminal ve eski Yalova yolu hatlarıyla ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Altepe, terminal hattı ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber