Devlet dairesindeki olay afişe tepki büyük

Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silopi'de kaymakamlık girişinin hemen önüne asılan bu afiş hem Silopi halkının hem de İHD heyetinin tepkisini çekti. Kimin astığı belli olmayan afişin indirilmesi isteniyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kaymakamlık binasının girişine asılan bir afiş hem Silopi halkının hem de İHD'lilerin tepkisini çekti. Özgür Politika gazetesinin haberine göre kaymakamlık girişine asılan Türk bayrağının hemen altında yer alan ve Türk milliyetçiliğinin sembol şairlerinden Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' adlı şiirinden alıntılanan "Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım" dizesinin yer aldığı bir afiş asıldı.

Hangi kurum veya kişi tarafından hazırlandığı belirtilmeyen afişe ilişkin kaymakamlık yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınırken, asıyan afişi ölüm tehditi olarak algılayan Silopi halkı ile İHD olaya tepki gösterdi.

Silopi'ye gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ da, afişe tepki gösterdi. Kaymakamlık binasının devlet dairesi olduğunu kaydeden Yalçındağ, "Böylesi bir afişin kullanılması kabul edilemezdir" dedi.

Yalçındağ, "Dolayısıyla bayrak gibi yurttaşlarımızın ortak ve tarihi değerlerini kullanarak ayrımcılık anlamına gelecek ibareler kullanmak son derece tehlikelidir." Yalçındağ, söz konusu afişi hazırlayan kurumun adının açıklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber