Sarıkaya Belediyesi her gün 700 kişiye iftar verecek

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde belediye tarafından kurulan çadırda Ramazan ayı boyunca her gün 700 kişiye iftar yemeği verilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminden bu yana Ramazan ayında kurulan iftar çadırları geleneğinin devam ettiğini söyledi. Başkan Erbir, Belediye Düğün Salonu yanında kurdukları iftar çadırında Ramazan ayı boyunca 700 kişilik iftar yemeği vereceklerini belirtti.

Erbir, "Bizler göreve başladığımız 2005 yılından bu yana her yıl Ramazan ayında iftar çadırlarımızı kurarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın rahatlıkla orucunu açmalarına katkı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra aşevimizden ihtiyaç sahipleri günlük yemeklerini alabiliyor. İftar çadırına gelemeyecek durumda olan yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın evlerine de belediye ekiplerimiz tarafından yemekleri götürülmektedir." dedi.

Teravi namazı öncesi camilerde şerbet dağıtılacağını ifade eden Başkan Erbir, "Bizim, Türk kültürümüz köklü ve zengin bir yapıya sahiptir. Bu zengin kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması için bizde bu özel ve mübarek günlerde camilerimizde şerbet dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca ilçemiz Kültür Parkı'nda iftar sonrası çeşitli etkinlikler ve ilahilerle halkımıza Ramazanın heyecanını coşkusunu manevi atmosferini yaşatmaya çalışacağız. Bu vesile maddi durumu iyi olan ilçe esnafımızdan da iftar yemeği vermek isteyenleri belediyemize bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda esnaflarımız büyük destek olmuş, her gün bir esnafımız çadırda iftar yemeğini karşılamıştı. Bu yılda aynı şekilde katkı sağlayacaklarını inanıyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber