Doğanbey sakinlerinden TOKİ ve belediyelere kırmızı kart

Bursa Doğanbey Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında evlerini teslim alamayan hak sahipleri, duruma tepki göstererek, yetkililere kırmızı kart gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Doğanbey Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm kapsamında binalar tamamlanırken, hak sahipleri kendilerine çıkarılan yeni borçların şokunu yaşadıklarını söyledi. Kendilerinden habersiz evlerde değişiklik yapılarak yeni borçlar çıkarıldığını anlatan hak sahipleri, uzun süredir evlerine taşınamamaktan şikayetçi.

Bir an önce evlerine taşınacağı günü bekleyen hak sahipleri, TOKİ binaları önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında kendilerine uygulanan tavra tepki gösteren TOKİ mağdurları, yetkililere kırmızı kart göstererek son ikazlarını yaptı. 2012 yılının ilk aylarında projenin tamamlanması gerektiğini belirten hak sahipleri, "Sabrımız taştı. Ayrıca bize ekstra borç çıkardılar. Sözleşme farkı olarak metrekare başına 3 bin lira isteniyor. Bize 150 metrekare daire yerine sözleşmeye aykırı olarak 200 metrekare daire verilmek isteniyor. Bu kapsamda da 50 metrekare için 150 bin liralık ek ödeme yapmak durumunda kalıyoruz. Biz hakkımız olan tapulu arsalarımıza karşı dairelerimizi istiyoruz. Sözde adımlar atılmasını istemiyoruz. Bu bizim son ikazımızdır. Biz bu evlere girmek istiyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız." şeklinde konuştu.

Doğanbey Hak Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, yetkililere son ikazı yaptıklarını belirtti. Mehmet Aslan, ?Mübarek Ramazan ayında da evlerimiz teslim edilmezse güvenlik güçleri nezaretinde gerekirse noter eşliğinde, sivil topluk kuruluşları desteği ve Bursa halkının yardımı ile zaten bizim olan ve 2009 yılında teslim edilmesi gereken evlerimize gireceğimizi buradan ilan ediyoruz.? dedi.

Basın açıklamasının ardından TOKİ mağdurları ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak yetkililere kırmızı kart gösterdi. Grup, eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber