Tarihi Ulu Cami'de teravih namazları dışarıda kılınacak

Burdur İl Müftülüğü tarafından uygulanan yaz programı kapsamında Ulu Cami'nde teravih namazı bahçede kılınacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık bin kişinin katıldığı tarihi camide ilk teravih namazını İl Müftüsü Osman Artan kıldırdı. Rahat bir ortamda ilk teravih namazını kıldıklarını belirten AK Parti Burdur Millet Vekili Bayram Özçelik, oruçtan sonraki teravih namazları için Ulu Cami'ye geleceğini söyledi. İnsanların sıcak havada oruç tutacağını anlatan Özçelik, ?Akşam klimaların rahatsızlığı olmadan açık havada rahat rahat namaz kılıyoruz. Cemaat memnun, herkes memnun. Bu düşüncelerinden dolayı İl Müftülüğümüze teşekkür ederim.? dedi.

Cemaatin yazın sıcağında namaz kılarken hayli zorlandığını belirten Müftü Osman Artan, bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için böyle bir uygulama düşündüklerini ifade etti. Artan, ?Cemaatimizin yardımıyla halıları dışarı serdik. Açık havada kılınan namazdan cemaatimizin çok memnun olduğunu gördük. Çünkü herkesin huzurlu bir şekilde ibadet etmesi lazım.? şeklinde konuştu.

Burdur'da ilk defa bu uygulamanın yapıldığını aktaran Artan, uygun olursa bütün camilerde dışarıda namaz kılınacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber