Bayılan atı ayıltmak için suladılar

Adana'da sıcaktan cadde üzerinde bayılan at üzerine su dökülerek kaldırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 03:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak su ile serinletilmeye çalışılan at, sahibi ve çevreden gelen vatandaşlar tarafından kaldırılarak yolun kenarına çekildi.

Yeni aldığı ata araba bağlayarak karpuz satan Zeki Çevmik (50), akşam olması sebebiyle eve dönüşe geçti. Gündüz sıcağında sahibi ile birlikte sokak sokak gezen at, Alpaslan Türkeş Bulvarı ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta ayağı kayarak yere düştü. Cadde üzerinde bir süre baygınlık geçiren at, trafik akışını da engelledi. Atın sahibi atı bir süre sevdikten sonra çevredeki vatandaşların da yardımıyla kaldırmaya çalıştı. Ancak at ayağa kalkmadı. Bunun üzerine cadde üzerindeki kavşağı sulayan bir belediye görevlisinden atı serinletmek sulaması istendi. Belediye görevlisi tarafından sulanan at, bu sefer çevredeki vatandaşların ve sahibi tarafından kaldırıldı. At cadde kenarına görüldü.

"ATI 150 TL'YE YENİ ALDIM"

Atı yeni aldığını belirten Zeki Çevmik, "Kestirmeye götüreceklerdi. 150 TL'ye atı bildiğim için ben buna bakarım dedim aldım. Bugün karpuza falan koşturdu. Yoruldu. Bir ayağı nal bir ayağı lastik. İşten eve dönerken ayağı yeri tutamadı kaydı. Bacağı ayırdı. Kendini yere attı. Zaten arabanın dingili kırılmıştı. Arabayı eve götürelim dedik. At yere düşünce kaldık böyle" dedi.

"SUYU YİYİNCE KENDİNE GELDİ"

Çevmik, atı sulayarak ayağa kaldırmaya çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Suyu yiyince ayıktı kendine geldi. Soğuttu kendini. Bundan sonrada kurtulur inşallah. Yemini vereceğim bir iki gün yatıracağım. Ondan sonra yine ufak ufak işlere çıkacağız. Ne olacak garibanın hayatı böyle. Elden başka gelecek bir şey yok." - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber