Kocamaz türbede yemek dağıttı, orucunu halkla açtı

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan'ın ilk orucunda türbede kurulan iftar sofrasında vatandaşlara yemek dağıttı, sonra da onlarla birlikte orucunu açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan Ayı kapsamında ilk oruçlar tutuldu. Bu kapsamda da ilk olarak Türkistan Caddesi'nde bulunan Mencik Baba Türbesi'nde kurulan iftar sofrasında vatandaşlara üç çeşit yemek dağıtarak, onların hayır dualarını alan Burhanettin Kocamaz, daha sonra 27 Aralık Stadı altında bulunan aşevine geçti. Burada diğer protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar ile birlikte orucunu açan Kocamaz, Ramazan gibi kutsal bir ayda toplumsal dayanışmayı sağlama adına yaptıkları bu girişimin bir ay boyunca devam edeceğini söyledi.

Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Yaz mevsiminde bir Ramazan ayını birlikte karşılıyoruz. Bu sıcak ortamda vatandaşlarımız inançları doğrultusunda, inançları gereği ramazan orucu tutmanın gayreti içerisindel. Biz de Tarsus Belediyesi olarak, her yıl olduğu gibi bu yılda özellikle, dar gelirli vatandaşlarımıza Ramazan ayında bir sıcak çorba verme gayreti içerisindeyiz. Ben bu vesile ile tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayının huzur, dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini, artık anaların göz yaşlarının dinmesini ve memlekete artık sükunetin gelmesini niyaz ediyorum ve herkesi özellikle bu Ramazan ayı vesile ile birbirine hoşgörülü davranmaya ve dayanışma içerisine girmeye, birbirinin eksiğini kapatmaya maddi manevi yardım yapmaya davet ediyorum" dedi. Kocamaz, Mencik Baba türbesinde bin kişilik üç çeşit yemek dağıtımı yapıldığı, aşevinde ise yaklaşık 500 kişilik yemek verildiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber