Mersinliler ilk iftarını 'Gönül Sofrası'nda açtı

Mersinliler ilk iftarlarını valilik tarafından hayata geçirilen 'Gönül Sofrası' projesi çerçevesinde kurulan iftar çadırlarında açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftar programında Hıristiyan vatandaşlar da yer aldı.

Ramazan ayı boyunca sürecek olan ve kent yöneticileri ile vatandaşların bir arada olmasını amaçlayan proje kapsamında, Akdeniz ilçesindeki Ticaret Meslek Lisesi'nde organize edilen iftar yemeğine Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu burada yaptığı açıklamada ?Ramazan'ın yardımlaşma, paylaşma, olmayanlara aktarma, yoksulun çilesini anlama ve onların sıkıntılarını aşmasına yardımcı olma noktasında sosyal bir sorumluluk getirdiğini belirtti. Mersin'de bu yıl valilik olarak israf sofraları değil, iftar sofraları yapalım? diye yola çıktıklarını ifade eden Güzeloğlu, ?Hep aynı yerlerde, belli düzeyde birbirini ağırlayan ölçekteki iftar ve yemeklerin yerine, halkımızın rahatsız olduğu bu uygulamalar yerine; birlikte gönül gönüle, el ele, Ramazan'ın anlamı içerisinde iftar yapalım dedik. Sofraları paylaşalım ve Ramazan Ayı çerçevesinde milletçe bir ve beraber olmanın hazzına varalım dedik? şeklinde konuştu.

Proje kapsamında 3 ayrı merkezde iftar programları düzenlendiklerine dikkat çeken Güzeloğlu, Ramazan ayı boyunca bu noktalarda yemek dağıtımının sürdürüleceğine vurgu yaptı. Sabit merkezlere gelemeyen vatandaşlarımıza da 3 seyyar araçla yemek dağıtıldığına işaret eden Güzeloğlu, ?Günde en az 3 bin vatandaşımıza ve haneye ulaşarak hizmetimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Öte yandan projede kamu kaynaklarını hiçbir şekilde kullanmadık. İftar programları her gün farklı bir işadamı veya sivil toplum örgütünün ev sahipliğinde yapılacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber