Büyükşehir'den Kale'ye üç müjde var

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, kentin nefes alacağı yeni bir yeşil alan olarak düzenlendiği Kadifekale heyelan bölgesindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varılan binaların yıkımında sona gelen ve boşalan alanların ağaçlandırma çalışmalarına sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bölge için 3 önemli adım attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale sur duvarlarının restorasyonuyla ilgili ihaleyi sonuçlandırdıktan sonra, bölgede heyelana neden olan etmenleri ortadan kaldıracak bir proje için de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile protokol imzaladı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, heyelan nedeniyle boşaltılan Topaltı İlköğretim Okulu önüne kazıklı istinad duvarı yapabilmek için de 1 Ağustos'ta ihaleye çıkacak.

M.Ö. 334 yılında Makedonya kralı Büyük İskender'in isteği üzerine yaptırılan Kadifekale sur duvarlarının restorasyonu için gerçekleştirdiği yapım ihalesini sonuçlandırarak sözleşmeye davet eden büyükşehir belediye yetkilileri, sözleşmenin imzalanarak yasal sürelerin beklenmesinin ardından Kadifekale surlarını aslına uygun olarak restore edilmesini sağlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sur duvarlarının restorasyon çalışmalarına paralel olarak, Kadifekale Heyelan Bölgesi Ballıkuyu bölümünde kaymaya sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılması hakkında da Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile işbirliğine gitti. Yeraltı ve yüzey sularının drenajının yapılması, kayma tehlikesi olan bölgelerde teraslama yapılması ve serbest malzemelerin stabil hale getirilmesi için DEÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Deprem Araştırma Merkezi'yle uygulama projesi oluşturulması için bir protokol gerçekleştirildi. Öte yandan geçtiğimiz aylarda yaşanan kayma tehlikesi üzerine boşaltılan Topaltı İlköğretim Okulu önüne de kazıklı istinad duvarı yapılması için 1 Ağustos 2012'de yapım ihalesi gerçekleştirecek. İstinad duvarı ile bölge güvenli hale getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber