600 yıllık namazgah Ramazan'da yeniden buluşma mekanı oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yenilenen ve Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk dönemlerinde orduların sefere gidiş ve dönüşlerinde topluca namaz kılmak için kullandığı 600 yıllık tarihi namazgahta teravih heyecanı yaşanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlarla birlikte teravih namazına duran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan çalışmalar sonucunda asıl görevini yerine getirmeye başlayan tarihi namazgahın Ramazan ayının girmesiyle birlikte aileler için de vazgeçilmez bir buluşma mekanı haline geldiğini söyledi.

Bursalı komutanlardan Gazi Umurbey tarafından ordu sefere çıkmadan önce toplu dua edilmesi maksadıyla açık araziye mermerden inşa edilen 600 yıllık namazgahın yeniden düzenlenmesiyle tarihin iade edildiğini belirten Başkan Altepe, tarih-kültür ve medeniyet başkenti Bursa'nın tüm güzelliklerinin ortaya çıkartılması için gerekli tüm faaliyetleri yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade etti. Bursa'nın yaşayan kültür-tarih şehri olmasının en büyük hedefleri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Tarihi namazgahı da yıllar sonra belirlediğimiz bu hedefler doğrultusunda orijinal haliyle tekrar düzenledik. Sadece namazgah alanıyla yetinmeyip, çevresini de park olarak değerlendirip halkın kullanımına sunduk." dedi.

Yenilenen namazgahın asli vazifesini görmesinin yanında Bursalılar için yeni bir buluşma mekanı haline geldiğini de vurgulayan Başkan Altepe, "Bölgenin ismi namazgah fakat burası namaz kılınmasının yanında herkes için buluşma mekanı oldu. Aileler ve akrabaların yanı sıra çevre semtlerden insanlar da yenilenen bu mekan içerisinde bir araya gelmeye başladı. Bereket ve huzur ayı Ramazan'ı, birlik-beraberlik içerisinde geçirir oldu." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın unutulan değerlerini ortaya çıkarmayı kendilerine şiar edindiklerini, çalışmaları da bu doğrultuda taviz vermeden sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, "Bildiğiniz gibi atalarımız yüzyıllar önce bu mekanda namazlarını eda ediyorlardı. Burayı temizledik ve namaz kılınır hale getirdik. Vatandaşlarımızla birlikte, Ramazan ayının ilk teravih namazını bu tarihi mekanda kıldık. İlerleyen günlerde bölgeyi, çok daha iyi seviyeye taşıyacağız." açıklamasında bulundu.

Başkan Altepe ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının katıldığı teravih namazına ilgi büyüktü. Yoğun ilgiden dolayı namazgahın dışındaki parka taşan vatandaşlar, 600 yıl öncesinin geleneğini yeniden yaşamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber