Samsun Sakarya Dershaneleri'nin LYS başarısı

Samsun Sakarya Dershaneleri, LYS'de 4 puan türünde Türkiye birincisi ve Türkiye üçüncüsü çıkardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Şampiyon Şafak Aydın, düzenli ve tempolu çalıştığını belirterek, iyi puan beklediğini ancak Türkiye birinciliğinin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Dershanenin merkez şubesinde buluşan başarılı öğrenciler, öğretmenleri ile bir araya geldi. Başarılarını kendileri üzerinde emeği bulunan öğretmenleriyle paylaşan sınavında Aziz Atik Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi LYS Türkiye birincisi Şafak Aydın ile Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi öğrencisi Türkiye 3'üncüsü Mahmut Can Soydan, büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti. Şampiyon Şafak Aydın, "Çok çalıştım çok uykusuz kaldım. Düzenli ve tempolu çalışmayı bırakmadım. Sosyal faaliyetlerimden ödün verdim. İyi puan almayı bekliyordum ama derece beklemiyordum." dedi. Soydan ise tercihlerini dershane öğretmenlerinin yardımı ile yapacağını belirterek, Fatih, Boğaziçi, Bilkent üniversitelerinden birinin elektronik bölümlerini tercih edeceğini açıkladı.

"BİZLER SAMSUN İÇİN TÜRKİYE İLE YARIŞIYORUZ"

Sakarya Dershanesi Merkez Şube Müdürü Osman Öksüz de LYS sınav sonuçlarını değerlendirdi. Sınavda büyük başarı elde ettiklerini söyleyen Öksüz, öğrencilerinin Türkiye genelinde ilk onda 29, ilk yüzde 46, ilk 500'de 178 derece kazandığını belirtti. Öksüz, "Başarımızda emeği geçen dershane öğretmenlerini, okul öğretmenlerini, müdürleri, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bizler Samsun için Türkiye ile yarışıyoruz. Bu başarımızda dershanemizin öğretmenleri yanı sıra sınıflarımızda kullanmaya başladığımız akıllı tahta uygulaması ve yaygın dokümanın faydalarını çok gördük. Şimdi ise sınavı kazanan adayların tercihte kaybetmemelerine yardımcı olcağız. Dershanemize kayıtlı olsun veya olmasın tüm öğrencilere yardım edeceğiz." ifadelerini kullandı

Sınavda derece yapan öğrenciler ise şunlar, İbrahim Yahya Çakır Y-MF-3 Türkiye 54.'sü, Yasin Onur Polat Dil-3 Türkiye 85.'si, Beyza Nur Mert Y-MF-2 Türkiye 111.'si, Abdülkadir Öztürk TS-1 Türkiye 135.'si, Ömür Yaşar Bilgin TM-1 Türkiye 179.su, Sefa Andaç Y-MF-2 Türkiye 197'incisi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber