Side Tüke Tapınağı, ekim ayında ziyarete açılacak

Antalya Side Antik Kent'te Tyche(Tüke) Tapınağı'nın restorasyon ve onarım çalışmasının eylül ayında sona ererek ziyarete açılacağı belirtildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Side Belediyesi'nin katlılarıyla ayağa kaldırılan Tüke Tapınağı'nın açılışının ekim ayı başında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı bir törenle yapılacağı ifade edildi. Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı Doç.Dr. Hüseyin Alanyalı, Tüke Tapınağı'nı ayağa kaldırma ve kültür turizmine kazandırma çalışmalarının eylül ayında tamamlanarak ziyarete açılacağını söyledi.

Tüke Tapınağı'nda bu sene yapacakları çalışmalarla ilgili Bakan Günay'ı Side ziyaretinde bilgilendirdiklerini belirten Alanyalı, Tüke yanı sıra Athena ve Apollon tapınaklarında da konservasyon, restorasyon ve onarım çalışması yapacaklarını kaydetti. Tüke Tapınağı'nın açılışını Bakan Günay'ın yapacağını hatırlatan Alanyalı, bölgedeki tapınakların Side, ülke ve kültür turizmine katkı sağlayacağını kaydetti.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Tüke Tapınağı'nın Athena ve Apollon Tapınağı'nda olduğu gibi turizm beldesinin dünyada tanıtılmasına katkısının büyük olacağına inandıklarını söyledi. Anadolu Üniversitesi'nin Side'de yaptığı kazı çalışmalarını yürekten desteklediklerini belirten Uçar, Liman Hamamı, Tüke, Athena ve Apollon Tapınağı ayağa kaldırma çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber