Antalya'da düşen helikopter ve 2 astsubay aranıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2005 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan Köyü yakınlarında düşen Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterinde bulunduğu bildirilen Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ı arama çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmalara SAT komandoları dalış yaparak destek veriyor.

Alınan bilgiye göre, dün akşam İzmir-Aksaz-Antalya güzergahında görev uçuşu yaparken Adrasan mevkiinde düşen Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri ve kayıp 2 personelin bulunması için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti.

Aksaz'dan bölgeye gönderilen 2 fırkateyn ve Sahil Güvenlik'e ait 4 hücumbotun katıldığı arama çalışmasına 2 askeri helikopter de havadan destek verdi. Hücumbotların yüzey araştırmasında, helikoptere ait bir pilot koltuğu, Adrasan Koyu'nda bulundu. Arama çalışmasını yürüten ekiplerin, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'ndan sualtı araştırma robotu ve bunu kullanacak bir personel istediği öğrenildi.

Öte yandan, olayda şehit olan Başçavuş Aydın Canpolat ve Başçavuş Mevlüt Tekdemir'in cenazelerinin bu sabah Muğla'ya gönderildiği bildirildi.

KAZAYI BALIKÇILAR BİLDİRDİ

Görgü tanıklarından, Adrasan'da tekne sahibi Halim Akkaymak, gece dalışı yapan ekibi götürdüğü koyda, helikopterin, üzerlerinden geçtikten yaklaşık 400 metre sonra denize düştüğünü söyledi.

Akkaymak, helikopterin düştüğü yerin koordinatlarını telsizle Sahil Güvenlik'e bildirdiklerini, ardından da bölgeye giderek, deniz yüzeyine çıkan 2 cesedi tekneye aldıklarını kaydetti.

İzmir-Aksaz-Antalya güzergahında görev uçuşu yaparken, nedeni henüz belirlenemeyen şekilde düşen Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterinde bulunan Başçavuş Aydın Canpolat ile Başçavuş Mevlüt Tekdemir hayatını kaybetmiş, Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ın bulunması için arama çalışmalarına başlanmıştı.

ARAMALARA SAT KOMANDOLARI DA KATILDI

Öte yandan kayıp olan Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ı arama çalışmaları çerçevesinde SAT komandoları dalış yapmaya başladı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na giderek çalışmalar konusunda bilgi aldığı belirtilirken, SAT komandolarının helikopterin enkazı ve kayıp Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ı bulmak amacıyla dalış yaptıkları öğrenildi.

ŞEHİTLER İÇİN 2 AĞUSTOS'TA TÖREN DÜZENLENECEK

Öte yandan şehit olan 2 başçavuş için 2 Ağustos Salı günü İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda tören düzenleneceği açıklandı.

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, dün gece İzmir-Aksaz-Antalya güzergahında görev uçuşu yaparken Adrasan mevkiinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Başçavuş Aydın Canpolat ve Başçavuş Mevlüt Tekdemir'in cenazelerinin, Marmaris'teki Aksaz Üssü'ne getirildiğini söyledi.

Antalya'da düşen helikopterin, İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'na ait olduğunu ve Aksaz Üssü'nde konuşlandığını kaydeden Özdemir, şehitlerin, İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda görevli olduğunu bildirdi.

Özdemir, şehit cenazelerinin yarın İzmir'e götürüleceğini ve 2 Ağustos Salı günü İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda tören düzenleneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber