İftar sonrası inşaat mesaisi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla iftardan sonra mesai yapmak zorunda kalan inşaat işçileri, sahur vaktine kadar çalışıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksekova'da yüksek sıcaklıklar nedeniyle inşaat işçileri, iftardan sonra iş başı yapıp sahura kadar çalışıyor. İnşaat işçileri, oruç tuttukları için gündüz sıcaklıkların 30 dereceyi geçtiği ilçede iftardan sonra çalışmayı tercih ettiklerini ifade ediyor.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde yeni yapılan bir iş merkezinin inşaatında çalışan kalıp ustası Nihat Koç, çalışmalarına iftardan sonra saat 20.30 gibi başladıklarını belirterek, ?İftardan sonra sahur vaktine kadar ter döküyoruz. Sahur yemeğini inşaatta yedikten sonra da sabahın ilk ışıklarına kadar bir süre daha çalışmalarımıza devam edip evlerimize gidiyoruz? dedi.

Demir ustası Fazıl Özmen ise, Ramazan gecelerinde serin havadan yararlanmak için iftardan hemen sonra iş başı yaptıklarını belirterek, ?Geceleyin çalışmanın tek dezavantajı, ışıklandırmanın yetersiz olmasıdır. İnşaat alanını ışıklarla aydınlatıyoruz. Gece insanları rahatsız etmemek için çalışmalarımızı dikkatli bir şekilde yürütüyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber