Başkan Kocaoğlu: İhaleye giren firmalar birbirini şikayet etti, olan bize oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı, Menemen, Buca, Bornova, Konak, Karabağlar, Gaziemir, Narlıdere ve Balçova'da sürdüren asfaltlama çalışmalarını denetledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asfalt ihalesine giren iki firmanın birbirini şikayet etmesi nedeniyle gecikme yaşadıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "3 aylık gecikmeyi telafi için 2 aylık çok hızlı bir program yaptık. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmeye çalışıyoruz.? dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihaleye yapılan itirazlar nedeniyle gecikme yaşanan ve KİK onayı sonrası kent genelinde kapsamlı ve hızlı bir şekilde başlayarak sürdürülen asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Bornova Barbaros ve Ersoy caddelerindeki toplam 3 kilometrelik güzergahta 3 milyon TL maliyetle gerçekleştirilen yol- kaldırım düzenlemeleri kapsamında yapılan asfaltlamayı denetleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, çalışmaların son durumu hakkında belediye bürokratlarından bilgi aldı, işçilerle sohbet etti.

Kentin ihtiyaçlı bölgelerindeki asfaltlama çalışmalarının hızlı bir tempoyla yapıldığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, ihaleye yapılan itirazlar yüzünden kaybedilen sürenin telafi edilmesi için yoğun bir program hazırlandığını vurguladı. İhaleye yapılan itirazlar sebebiyle yaşanan gecikmeden dolayı mağduriyet yaşayanların İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmirliler olduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Elimizde olmayan bu gecikmeden dolayı tüm İzmir hemşehrilerimizin affını diliyoruz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki asfalt ihalesinin yapılan itirazlar nedeniyle 3 -4 ay geciktiğini kaydeden Kocaoğlu, "Gecikmeden dolayı hem kazılarda yapılan çukurlar, açılan tranşeler hem de mevsiminde asfaltlamak için yaptığımız yollardaki bütün asfaltlama çalışmalarımız geç kaldı. İhaleyi yapamadığımız için mevsimin hemen hemen yarısını boşa geçirdik. İki tane firma girdi ihaleye, onlar birbirini Kamu İhale Kurumu'na şikayet ettiler. Evraklarında bir sürü hata vardı. Bir sürü yanlışlık vardı. Ama olan bize oldu. İzmirli hemşehrilerimize oldu. 3 aylık asfalt sezonunu hemen hemen kaçırdık. Şimdi hızlı bir şekilde bütün ekiplerimizle birlikte geciken işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. İki aylık çok hızlı bir program yaptık. Elimizde olmayan bu gecikmeden dolayı tüm İzmir hemşehrilerimizin affını diliyoruz. Ama maalesef ihale prosedüründe bu tür aksaklıklar ister istemez oluyor." şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi halen Torbalı, Menemen, Buca, Bornova, Konak, Karabağlar, Gaziemir, Narlıdere ve Balçova'da alt yapı çalışmaları sırasında asfalt kaplaması bozulan ya da yağışlardan dolayı hasara uğrayan yollarda asfaltlama çalışmaları yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber