İzmir Büyükşehir Belediyesi, budanan ağaçlarla dar gelirlilerin yakacaklarını karşılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleştirmek için budadığı ağaçlardan elde ettiği odunları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Dallar ise öğütme makinelerinde gübre oluyor.İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak amacıyla kış ayları için şimdiden hazırlık yapmaya başladı. Kent genelinde Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanına giren alanlardaki ağaçların budanmasıyla elde edilen odunlar, önümüzdeki kış sahiplerini bulacak, evleri ısıtacak.

Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılından bu yana ihtiyaç sahibi İzmirlilerin kış aylarında yakacak ihtiyacını karşılamak amacıyla toplam 1678 ton 530 kilogram odun yardımı yaptı. Büyükşehir, 2012 yılının ilk altı ayında ise önümüzdeki kış için 210 ton odun hazırladı. Kış ağırlıklı olmak üzere yıl boyunca süren budama programı çerçevesinde özellikle okaliptüs, demir ağacı, yalancı karabiber, dut ve akasya türlerindeki ağaçların budandığı bildirildi.

Ağaçların gelişimini kuvvetlendirerek sağlıklı yetişmelerini sağlamak için budama çalışması yapıldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, odun kısımlarını ayırarak kış ayları için hazırladıklarını, dallarını ise öğütme makineleri sayesinde gübreye dönüştürdüklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber