Bürokratlara ?Gülen türküleri' CD'si

Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMUDA çalışan üst düzey borükratlar ve milletvekilleri, ofislerine bırakılan minik hediye paketinin üzerindeki yazıyı görünce şaşırdı. Arkadaşımız Nuray Babacan'ın dikkatini çeken, gösterişli ve maliyeti yüksek olan paketin içinden çıkan türkü CD'sinin ilginç bir ismi vardı:

?Fethullah Gülen'in Kırık Mızrap'ından Bilal Ercan Türküleri'

?ONUN YOLUNDA'

Gülen destekli, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Dünya Prodüksiyon'un çıkardığı CD'deki türkülerin isimleri de oldukça dikkat çekici. ?Onun Yolunda', ?Bir Işık Sun', ?Işık Adam', ?Çarkımız', ?Bülbülün Çığlığı' gibi isimleri olan türküler, bildik aşk ve sevgi mesajları içermiyor.

GÖZ ?NURU'

CD'nin tanıtımını yapan Dünya Prodüksiyon'un notunda, ?Bu eser, değerli güftelerini güvenip, lütfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin teveccühleriyle, Türküler O'nun, O türkülerin sevgilisi Bilal Ercan'ın beste ve yorumlarıyla, işin ehli bir enstrüman ordusunun ve adanmış bir ekibin göz nuru çalışmasıyla dünyaya geldi' deniliyor.

?AK NİZAM'

Gülen'in türkü formatında seslendirilen dizeleri arasında ?marş güfteleri'ni hatırlatan şöyle satırlar da var:

?Durur her sistem miadı durunca /Bu ?Ak Nizam' sürer gider ahenkle /Döner hep çarkımız yollu yolunca /Işık zulmetleri geçer ahenkle /Günü gelince silinecek inan /Tarihe savrulan o büyük yalan /(...) Hasımlar gelince bitevi dize /Nurlar karanlığı siler ahenkle.'

BU BİR İLK

Bir CD'nin tanıtımı için yapılan kampanya kapsamında, kamuda çalışan tüm üst düzey bürokratların seçilmiş olması dikkat çekici. Çünkü bugüne dek bir sanatçının ?tanıtım için' bürokrasiyi hedef aldığına daha önce hiç rastlanmadı.

Cinnah Fısıltıları/Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber