Türk TIR'ının yürüyen aksamını dahi yağmalamışlar

Pirinç yüklü Türk TIR'ı Suriye'de yağmalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TIR'ın içindeki pirinçler başta olmak üzere yürüyen aksamlarını dahi söken bir grup Suriyeli, TIR sahibine aracını para karşılığı geri verdi.

Babel El Havva Sınır Kapısı'nın muhaliflerin kontrolüne geçmesinin ardından sınır kapısında bekleyen Türk TIR'larının bazıları yakıldı, bazıları yağmalandı. Yağmalanan TIR'ların sahipleri gün içerisinde güvenlik önlemleri olmaksızın mallarını Suriye'de aramayı sürdürüyor.

Arap ülkelerine yıllardır pirinç götüren Beyazıd Saz'a ait TIR, Suriyeliler tarafından yağmalandı. Saz aracını yağmacıların elinden alabilmek için rüşvet vermek zorunda kaldığını söyledi. TIR'ın motor aksamı başta olmak üzere şoför koltuğunu dahi yağmalayan Suriyeliler araç sahibine aracın yerini söylemek için dahi para istedi. TIR'ını çok zor şartlarda bulduğunu anlatan Saz, ?Aracı kapının ilerisinde köy yollarında bulduk. Bulduğumuzda yağmalıyorlardı. TIR'da hiçbir şey bırakmadılar. TIR kurşunlanmış halde. Pirinç yükleri gitmiş. Araçta hiçbir şey bırakmadılar. Aracın motorunu da çaldıkları için bir akrabamın TIR'ına takarak buraya kadar getirebildik. Biz aracı Türk tarafına geçirmeye çalışırken dahi aracı yağmalamayı sürdürdüler. Orada her şey karışmış.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber