MEB'de 50'd Sorunu (2)

Bugün yayınlamış olduğumuz ilk dosyada, Milli Eğitim Bakanlığının, 50/d'ye göre çalışan araştırma görevlilerini naklen alamamasının nedenlerini belirtmiştik. Bu konudaki sınırlama yönetmelikten kaynaklanmak olup, MEB'in atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirmesi gerekmektedir. Yönetmelik değişilikleri ise bir veya iki haftada yapılabilecek düzenlemeler değildir. Peki bu durumda mağdur olanlar ne yapılmalıdır? Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuda mağdur olanlara belirteceğimiz en önemli husus haklarını aramalarıdır. Gerek MEB nezdinde gerekse de kamoyu nezdinde gerekli girişimler yapılarak yönetmelik değişikliğinin yapılması sağlanmalı, bu konudaki çabalara devam edilmelidir.

Ancak yönetmelik değişikliğine kadar olan süreçte, hakların zayi olmaması için mutlaka dava açılması gerekmektedir. Dava açma süresi başvuruya gelen yanıttan itibaren 60 gündür. Başvuruya olumsuz yanıt gelmesinden sonra 60 günde dava açılmaz ise hak zaman aşımına uğrar.

Peki dava nasıl açılmalıdır?

Dava, başvurunun reddinden itibaren 60 gün içinde Danıtaştay'da açılmalıdır.

Dava dilekçesi hem yönetmelik değişikliğini hem de olumsuz yanıt verilen işlemin iptalini içermelidir.

Davanın kazanılması halinde hem dava masrafları alınacak hem de naklen atama yapılabilecektir.

Dava açmayanlar hak iddia edemeyecektir.

Dava için gerekli bilgilere ulaşmak için tıklayın.

NOT: Hakkın kaybedilmemesi için davanın bir avukat aracılığı ile açılması uygun olacaktır. Kendini başına dava açacakların Haberler/ Hak Arama bölümünde yer alan üç dosyayı dikkatle okuması gerekmektedir. 1, 2, 3

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber