Amasya Ahi Dershanesi'nden LYS'de üç Türkiye derecesi

Amasya Ahi Dershanesi'nden üç öğrenci, LYS'de Türkiye genelinde ilk 20 içersine girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya Ahi Dershanesi Müdürü Seyit Ahmet Sağıroğlu, LYS'de her yıl olduğu gibi bu yıl da d Türkiye ve Amasya genelinde dereceler elde ederek, başarılarını bir kez daha kanıtladıklarını söyledi. Sağıroğlu, geçen yıl 290 öğrencinin üniversiteye yerleştiğini hatırlatarak, bu sene hedeflerinin geçen yılki rakamları ikiye katlamak olduğunu ifade etti.

Sağıroğlu, "2012 LYS sonuçlarına göre öğrencimiz Melikşah Safa Üçok Türkiye 7'ncisi, dil puanında Muhammet Demir Türkiye 7'ncisi ve Cemalettin Kaya Türkiye 19'ncusu olmuştur. Bu başarılar hepimizin göğsünü kabartmıştır.

Amasya genelinde ilk 10'da yer alan öğrencilerden 8 tanesi dershanemiz öğrencisidir. İl genelindeki Y-MF puan türündeki gurur tablomuz şu şekilde sıralanıyor: Melikşah Safa Üçok Y-MF1 Türkiye yedincisi il birincisi, Emine Kozan Y-MF1 il ikincisi, Kübra Atılan Y-MF1 il üçüncüsü, Melike Hallemoğlu Y-MF3 il beşincisi, Zeynep Elif Yelken Y-MF2 il altıncısı, Ahmet Arslan Y-MF2 il yedincisi, Merve Çamöz Y-MF3 il sekizincisi, Tuğçe Kaya Y-MF3 il dokuzuncusu olurken, dil puan türünde ise Muhammet Demir Türkiye yedincisi il birincisi, Cansu Şenel il ikincisi, Hilal Büşra Ceylan il üçüncüsü, Cemalettin Kaya Türkiye on dokuzuncusu ve il birincisi olmuştur." dedi.

Dershane müdürü Seyit Ahmet Sağıroğlu, tercihlerin 23 Temmuz -3 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını, rehberlik servislerinin ve öğretmenlerinin ili genelindeki tüm öğrencilerin tercih aşamasında yanlarında olacaklarını söyledi. Sağıroğlu, "Tercihlerimizi il merkezinde 4 ayrı noktada tercih bürosu açarak gerçekleştireceğiz. Ayrıca Merzifon, Suluova, Taşova ve Gümüşhacıköy'de de tercih büroları açacağız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber