Ramazan etkinliklerine yoğun ilgi

Niğde Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri yoğun ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Belediyesi tarafından dördüncüsü gerçekleştirilen Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri, dünya birincisi Ali Tel ve Mısır birincisi Alper Kanderun'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne Vali Alim Barut, AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya ve Mustafa Yiğit katıldı.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ?Geçen yıl Ramazan ayında 25 gün etkinlik yapmıştık. Bu yıl ise bunu 9'a düşürdük. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerimizin ilki Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Haftada iki gün Cuma ve Cumartesi günleri programlarımız var. Toplam 9 programla halkımızın karşısında olacağız. Son programımızı ise 12 Ağustos Pazar günü Fatih Kısaparmak konseri ile sonlandırmış olacağız.? dedi.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti sonunda Niğde Valisi Alim Barut ve Niğde AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Ali Tel ve Alper Kanderun'a çiçek ve hediye verdi.

Özgün müzik sanatçısı Eşref Ziya Terzi konserine de ilgi yoğun oldu. 27 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek üçüncü programda ise Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan sahne alacak. Ramazan etkinlikleri 28 Temmuz Cumartesi Orhan Çakmak Türk halk müziği konseri, 3 Ağustos Cuma Sedat Uçan, Celalettin Ada, Fatih Soylu tasavvuf müziği konseri, 4 Ağustos Cumartesi Bedia Akartük Türk halk müziği konseri, 10 Ağustos Cuma İbrahim Sadri şiir dinletisi, 11 Ağustos Cumartesi Mustafa Durmuş, Recep Aslan tasavvuf müziği ve sema mukabelesi olacak. Etkinlikler, 12 Ağustos Pazar Fatih Kısaparmak özgün müzik konseri ile sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber