Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde, 110 kişilik kontenjan için 4 bin 675 başvuru yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde mevsimlik olarak çalıştırılacak 110 işçi kadrosu için başvuran 4 bin 675 kişi arasında kura çekildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kura çekiminde ilk kurayı çeken Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yaptığı açıklamada, 2012 yılı içinde müdürlük bünyesinde çalışacak 110 mevsimlik işçinin belirlenmesi için kura çekilmesine karar verildiğini söyledi.

Kura çekiminin kameraya alındığını anlatan Yıldırım, 110 kişilik kadro için 4 bin 675 kişinin başvurduğunu belirterek, "Başvuruların içinden 110 kişi asil, 330 kişi de yedek olarak belirlenecek. Yedekler asillerin gelmediği noktada devreye girecek. Mevsimlik olarak alınacak işçiler 5 ay 29 gün çalışacaklar" dedi.

Yıldırım, kurada asil olarak çıkan mevsimlik işçileri Ula'daki helikopter pistinde yapacakları uygulamalı mülakat sonrasında işe başlatacaklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bizim için özellikle, yangına ilk müdahale ekibinde görev yapacak işçiler büyük önem taşıyor. Bu sene orman yangınlarıyla mücadele anlamında çok başarılıyız. İşe yeni alınacak işçiler, orman yangınlarıyla mücadele açısından çok önemli. Gönül isterdi ki bugün kura çekimine katılan tüm arkadaşları işe başlatalım. Bize ayrılan kontenjan belli olduğu için yapacağımız bir şey yok."

-Heyecanla beklediler-

Konuşmaların ardından noter huzurunda işe alınacak 7 branş için yedekleriyle birlikte ayrı ayrı kura çekildi. Kura çekimine kucaklarında bebekleri ile gelen Özlem Akkuş ve Nazlı Sönmez, kura çekimini heyecan içinde bekledi. Kura çekimini 7 aylık bebeği ile bekleyen Sönmez, "Eşim işsiz. 2 çocuğumuz var. Bugün burada eşim için dua ediyorum. Bu kura bizim için çok önemli. Temennim eşimin işe başlaması" dedi.

Üniversitede 6 yıl önce mezun olduğunu anlatan Cemil Uysal ise bu süre zarfında iş bulamadığını ifade ederek, "Bugün çekilecek kurada adım okunursa orman yangını söndürme ilk müdahale ekibinde işe başlayacağım ve 5-6 ay da olsa çalışma şansını yakalayacağım" diye konuştu.

Kura çekimin yapıldığı spor salonunda yer kalmadığı için başvuruda bulunan adayların stadın girişinde de yoğunluğa neden olduğu görüldü. Kura çekiminde, çıkan isim ve kimlik numarası, spor solunun duvarına yansıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber