Akvaryumun balıkları gelmeye başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan akvaryumun balıkları gelmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan akvaryum inşaatında sona yaklaşıldı. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği akvaryumda sergilenecek balıklar gelmeye başladı. Balıkların bir kısmı Hollanda'dan TIR'la getirildi. Gelen 884 balığın arasında köpekbalığı, aslan balığı ve klon balıkları da yer alıyor. Özel tanklarda tutulan balıkların önemli bir kısmı da Singapur'dan uçakla getirilecek. Yerli balıkların akvaryuma taşınmasından sonra akvaryumda toplam 7 bin 500 balık türü olacak.

Deneme amacıyla akvaryum tanklarına ara ara denizden su alınıyor. Döşenen boru sistemiyle denizin 300 metre açığından pompalarla tanklara su basılıyor. Akvaryumun su altı dekorasyonunu dünyaca ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti yapıyor. Benedetti'nin Güney Afrika'da ürettiği dekorların monte aşamasının büyük bölümü tamamlandı. Akvaryumda dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirleri, gölleri, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 farklı temada akvaryum tankı bulunacak. Akvaryumda balık dokunma havuzları, dalgıçlık okulu, restoran, kafeteryalar, 5D sinema salonu, bin metrekarelik özel sualtı dünyası konseptli çocuk oyun ve eğlence alanı, paintball ve sergi alanları da yer alacak.

Akvaryumda oluşturulacak 360 derece panoramik akvaryum bölümü, dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyacak. Proje kapsamında 800 metrekare yüzeyli Maldiv Adaları'nı öykülendiren gölet olacak. Bunun içinde vatoz, köpekbalıkları gibi deniz canlıları bulunacak. İnsanlar, burada şnorkel dalış yapabilecek.

Akvaryumda, bin 500 metrekarelik kapalı alanda, içerisinde gerçek kar yağan ve özel ısı dengeleyici kıyafetler giyilerek ziyaret edilebilecek 'Soğuk Dünya' da yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber