Malatya'da mera kavgası: 2'si öğretmen 5 yaralı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde mera tartışması nedeniyle çıkan kavgada 2'si öğretmen 5 kişi yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğanşehir ilçesine bağlı Reşadiye köyünde Kengerlidüzü mevkiinde bulunan mera alanlarının köydeki bir aileye kiralanması tartışma başlattı. Daha önce Malatya-Adana yolunu kapatarak olaya tepki gösteren köylüler ile merayı kiralayan aile ile karşı karşıya geldi.

Son olarak iftar açmak için fırına giden Aydın Özgün, Nihat Özgün, İsrafil Özgün, Hanifi Akbıyık ve Mustafa Sülü isimli vatandaşlar, meraları kiralayan kişinin yakınları olduğu iddia edilen S.K., C.K, S.K., ve F.K.'nın silahlı-sopalı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu Mustafa Sülü ile İsrafil Özgün silahla yaralanırken Aydın Özgün, Nihat Özgün ve Hanifi Akbıyık bıçak darbeleriyle yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Mustafa Sülü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Olayla ilgili olarak S.K., C.K, S.K., ve F.K.'nın gözaltına alındığı bildirildi.

Reşadiye köy muhtarı Doğan Arslan, yaklaşık 400 dönümlük mera arazisi bulunan köylerinin 310 dönümlük kısmının birkaç kişiye kiraya verilmesinin gerginlik oluşturduğunu belirtti. Günlerdir içten içe süren gerilmenin dün akşam patlak verdiğini anlatan Arslan, ?İftar saatinde köyde yaşayan 5 vatandaşımız saldırıya uğradı. Bu kişilerden ikisi öğretmen, ikisi de atamayı bekleyen öğretmen adayıdır. Olayın buraya gelmemesi için defalarca Malatya Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bilgi verdik. Ancak ilgi gösterilmedi. Mera arazisinin büyük bir bölümünün birkaç kişiye kiralanmasıyla bize ?Göçün gidin' denmek isteniyor. Tepkimizi dile getirmek için daha önce Malatya-Adana yolunda eylem yapmıştık. Yine bir şey değişmedi. Yaklaşık 400 dönümlük arazi var. 310 dönümü birkaç kişiye kiralandı. 100 dönümde 80 ailenin geçinmesi isteniyor. Mera kiralama ihalesinin iptal edilmesini istiyoruz. Yoksa bu gerginlik sonucu gerginlik daha da büyüyecek. İstenmeyen olaylar yaşanacaktır.? diye konuştu.

Devlet büyüklerinin bu konuda yanlış bilgilendirildiğine inandığını vurgulayan Arslan, ?Vali ve vali yardımcılarımıza yanlış bilgi verildiği kanaatindeyim. Reşadiye'de yaşayanların komşumuz olan Güzelköy arazisini ortak kullandığı belirtiliyor. Hâlbuki böyle bir durum söz konusu değil. Arada ekili araziler var. Bununla birlikte resmi sınırlar çizildi. Güzelköy arazilerini kullanmamız imkânsız.? şeklinde konuştu.

Bu arada bazı vatandaşlar olayın jandarma ekiplerinin önünde gerçekleştiğini ancak gerekli müdahalenin yapılmadığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber