Bahçıvanlık kursunu tamamlayan kursiyerler sertifika aldı

Kayseri Melikgazi Belediyesi, 2012 yılı ilkbahar dönemi meslek edindirme kursları bünyesinde bahçıvanlık kursu açtı. Kursu tamamlayarak yapılan sınavda başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, açtıkları Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu'na yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, yüksek ilgiyi Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bağ ve sayfiye bölgelerinin yoğun olmasına bağladı. Büyükkılıç, ?Sanat ve meslek edindirme kursları bünyesinde 30 branşta kurs açtık. Son olarak bu yıl ilkbahar aylarında uygulamalı bahçıvanlık kursu açarak konusunda uzman eğitimciler ile kursiyerlere teorik ve uygulamalı dersler verildi. Bu dersler neticesinde yapılan sınav da başarılı olanlara sertifikalarını verdik.? dedi.

Büyükkılıç, kursiyerlere, toprak bitkisi ve peyzaj bitkileri ve sulama, iklim ve bitki örtüsü, bahçe bitkileri, sebze ve meyve yetiştiriciliği, gübreleme, çiçek bakımı, otomatik sulama, çim bahçesi, ilaçlama ile meyve ağaçları ve budama konularında dersler verildiğini hatırlattı. Büyükkılıç, kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar sertifika aldıklarını kaydetti.

Çevre ve Park-Bahçeler Müdürü Mustafa Türkmen ise kurslara katılan kursiyerlerin özellikle kendi bağ, bahçe ve ev bitkileri için bu kursu tercih ettiklerini ifade ederek, kurslara 131 kişinin katıldığını ve 97 kişinin sertifika aldığını ve derslerin 216 saat üzerinden önce teorik sonra ile uygulamalı olarak verildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber