Şehitkamil, sağlığı tehdit eden çöp konteynerlerini değiştiriyor

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, ilçede görünümü ile görüntü kirliliği oluşturan ve hijyen açısından halkın sağlığını tehdit eden klasik çöp konteynerlerinin yerine kapaklı, plastik ve geri dönüşümü sağlanan konteynerleri caddelere yerleştirmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle kapaklarının açık olması dolayısıyla koku yayan ve kirli görüntüsüyle vatandaşların yaklaşmaya çekindiği metal konteynerler Şehitkâmil Belediyesi temizlik ekipleri tarafından yenileriyle değiştiriliyor. Pedallı ve plastik olan yeni konteynerler sayesinde vatandaşlar hem konteynerlerin kapağına dokunmak zorunda kalmayacak hem de kapaklarının sürekli kapalı durmasından dolayı etrafa yayılan kötü kokudan kurtulmuş olacak. Tamamıyla plastik oluşları nedeniyle de ses ve gürültü olayı yaşanmayacak. İlk etapta yaklaşık 510 adet dağıtılacak olan konteynerler daha sonra ilçenin her yerine konulacak.

Çöp konteyneri değiştirilme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Fadıloğlu, ?Öncelikle imarlı bölgelerde bu dağıtım işini gerçekleştiriyoruz. Çünkü bazı noktalarda vatandaş soba kullandığı için sıcak kül plastik malzemeye zarar verecektir. O yüzden önceliği doğalgaz ve kalorifer kullanan yerlere verdik. Fakat ilerleyen zamanlarda şehrin her noktasına yeni konteynerleri yerleştireceğiz. Amacımız görüntü kirliliği yaratan ve kötü koku yayan konteynerlerin yerine pedallı ve şık görünümlü plastik olanlarını yerleştirerek, hem vatandaşımızın rahatsızlığını gidermek hem de oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırmak. Yeni konteynerler plastikten yapıldığı gibi aynı zamanda da geri dönüşümü olan, rengi ile de şık görünüme sahipler. Renkleri dolayısıyla da trafikte araç kullanan sürücülerin dikkatini dağıtmayacak türdeler. Modern bir Şehitkâmil için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla vatandaşlarımıza hizmet götürmeye devam ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber